От х:

Днес в x:

Audi A5 Sportback ще се появи във Франкфурт

Audi планират да представят серия нови модели в предстоящите години, така че да се разширят в нови сегменти. По този начин компанията от Инголщад ще се опита да достигне и надмина BMW и Mercedes в преследването на повече от 1.5 милиона автомобила до 2015 година. Сред моделите, които вече се очакват, са престижният хечбек А1, четиривратото купе А7, както и Sportback версията на настоящия А5.

И докато вече сме виждали концептуални версии на А1 и А7, то този септември по време на автомобилното изложение във Франкфурт ще бъде представен изцяло нов А5 Sportback. Според Auto Motor und Sport новият A5 Sportback ще влезе в продажба до края на годината, като ще се предлага редом със спортната версия RS и базовия A5 Coupe.

Наскоро дори бе забелязан прототип на A5 Sportback и докато има само една шпионска снимка, то може много ясно да се види, че средната линия на колата е повдигната, докато този на покрива е малко по-ниска. Предницата би трябвало да бъде идентична с тази на A5 Coupe, на който така или иначе Sportback е базиран. Дизайнът е като на четириврато купе, но каросерията е малко по-просторна, профилът е по-висок и присъства типичната плавно спускаща се линия за един хечбек. Това означава, че Sportback намира своята собствена ниша.

Базовият модел ще остане със задвижване на предните колела, но ще има и варианти със задвижване на четирите колела, които ще бъдат оборудвани с най-новата Quattro векторна система за разпределяне на въртящия момент.

Тя дистрибутира въртящия момент индивидуално между всяка ос и между двете колела отзад, така че да се постигне оптимизирано сцепление и стабилност. Мощността ще идва от същите двигатели, ползвани в стандартния А5, като 4.2-литров FSI V8 двигател ще се появи във флагмана RS5.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини