От х:

Днес в x:

Porsche Panamera Cabrio - един от бъдещите варианти

Автомобилните производители обожават да произвеждат максимално много възможни модели на базата на една платформа, тъй като това им позволява да разпръснат първоначалните разходи върху няколко коли. Освен това така се намалява рискът от развитие на платформа, която се оказва неуспешна. Това важи в пълна сила за малките автомобилни компании с ограничени бюджети и нисък обем на производство. Случаят на Porsche обаче е, че те развиха изцяло нова платформа за своя Panamera.

Според шефа на отдела за изследвания и развитие в Porsche, Волфганг Дюрхаймер, платформата на Panamera има страхотен потенциал за развитие, като дори в момента се разработва нов открит вариант. Дюрхаймер разкри за първи път информация по време на интервю за Auto Motor und Sport, където спомена, че поради размера си Panamera Cabrio ще притежава само две врати, така че да оптимизира устойчивостта. В допълнение той потвърди, че моделът ще притежава конвенционален мек покрив, тъй като това е единствената опция, която Porsche желае за своите открити модели.

Директорът в Porsche не пожела да разкрие точните детайли за наследник на 928, но предишни материали в медиите предполагат, че подобна кола действително се разработва. Новата кола вероятно ще бъде наречена GT Coupe, но за разлика от Panamera, това вероятно ще бъде по-скоро спортен модел, отколкото комфортен туристически автомобил.

И кабриолетът, и GT Coupe се очаква да имат конфигурация на местата 2+2, като повечето двигатели ще бъдат заимствани от седана Panamera. Това означава, че могат да бъдат очаквани V8 двигатели, както и нов V6 агрегат. Предстоящият хибриден вариант обаче вероятно ще бъде ограничен само до четиривратия Panamera.

Porsche не са потвърждавали официално нито за Cabrio, нито за GT Coupe, но най-новите коментари от Дюрхаймер предполагат, че колите вече са в процес на развитие. Това означава, че те може да влязат в продажба като представители на моделната 2011 година.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини