От х:

Днес в x:

Хор „Орфей” с концерт под Айфеловата кула

Изображение 1 от 2

    От успешно турне във Франция се завърна тази утрин детски хор „Орфей”. Певиците участваха в IX международен музикален фестивал във френската столица, а след това имаха самостоятелен концерт и в град Шатийон – сюр – Индр.

    Организатор на форума са MRF Music festivals- компанията, която прави музикални фестивали из цяла Европа.

    Хасковските хористи участваха във втори фестивал от тяхната верига. Орфейци вече са ностели на две звезди в класацията на организацията.

    Фестивалът, на който хасковлии успяха да се включат с помощта на Общана Хасково, Общинския съвет и местния бизнес,  се проведе от 23 до 25 август в Париж. Хористите на диригента Елена Цветкова участваха в два концерта – при откриването на фестивала на Марсово поле, под Айфеловата кула, пяха и в американската църква на 24 август.

    В същия фестивален поток бяха включени още акордеоненият оркестър от Германия и момчешкият хор от Естония.

    Бурните аплодисменти на публиката бяха предизвикани както от прекрасното пеене на хасковлийки, така и от невероятния клавирен съпровод на Красимира Генева. Репертоарът на състава включваше произведения от различни епохи на композитори от Африка, Америка и Европа.

    На 26 август певиците на Елена Цветкова изнесоха самостоятелен концерт и в побратимения на Хасково град Шатийон-сюр-Индр. Там децата бяха лични гости на кмета на градчето – Мишел Хийтроу.

    За своето представяне «Орфей» бе удостоен с почетен Диплом «Choral der arts” от директора на фестивала Грегор Ласковски. Освен това орфейци получиха покана за гостуване на детски хор в едно от предградията на Париж и предложение да представят Хасково и България в предстоящия съвместенен проект на Хасково, Шатийон – сюр – Индр и Лестър.

    Haskovo.net
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини