От х:

Днес в x:

Aerosmith казаха на Тръмп да спре да ползва музиката им без разрешение

Стивън Тайлър, фронтменът на рок групата Aerosmith, изпрати писмо до американския президент Доналд Тръмп, в което настоява Тръмп да престане да използва музиката на групата за своите митинги, заяви пред ABC News адвокатът на Тайлър Дина Лаплат.
 
"Господин Тръмп няма никакви права да използва името, изображение, гласът или каквото и да е на нашия клиент, без неговото изрично разрешение, за своите кампании или други изяви, съгласно държавните и федерални закони“, се пише в писмото, което дойде ден, след като "Living on the edge“ прозвуча по време на митинг на Доналд Тръмп в Западна Вирджиния.
 
Засега от Белия дом не са коментирали случая.
 
"Това, което прави нарушението още по-шокиращо е, че господин Тръмп е получавал и преди забрана да използва музиката на нашия клиент, неведнъж, а два пъти, по време на президентските му кампании през 2015 г. Тъй като писма сме изпращали и преди, поведението на президента очевидно е умишлено, което налага обсъждането за максимално наказание спрямо него“, казва още адвокатът на музиканта.
 
Визираните два случая, в които писма са изпращани от адвокатите на Aerosmith са през август 2015 г. и октомври 2015 г., когато по време на кампаниите на Тръмп звучеше "Dream on“.Стив Тайлър написа в Туитър, че искането му Тръмп да спре да свири музиката му не е партизанско, а е подтикнато от притеснение върху защитата на авторското право и авторските произведения.
 
"Не става въпрос за Демократи срещу Републиканци. Не позволявам на когото и да е да използва песните ми без мое разрешение“, пише Тайлър.
 
"Моята музика е за каузи, не за политически кампании или митинги. Да защитавам авторското право и текстописците е нещо, за което съм се борил и преди администрацията на Тръмп да влезе в Белия дом“.През 2015 г. Тръмп започна вражда с Тайлър и в Туитър, като написа, че пускайки "Dream on" на митингите си, е донесло повече популярност за песента, отколкото за десетте години от съществуването й.
 
"Въпреки че имам законовото право да използвам песента на Стивън Тайлър, той ме помоли да не го правя. По-добре да реши какво иска", пише Тръмп в друг туит отново през същата година.От 2015 г. досега няколко музиканти, включително The Rolling Stones, R.E.M., Neil Young и Адел също протестираха срещу използването на музиката им за кампаниите на Тръмп.
Източник: www.vesti.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини