От х:

Днес в x:

Растения, които привличат положителната енергия в дома

Живите цветя винаги са един прекрасен елемент от украса на дома и офиса. Те допринасят за уюта и чистия въздух. Освен естетическата страна на страната, някои растения имат способността да засилят потока на положителна енергия в дома. Всеки знае, че отстраняването на негативните емоции в обкръжаващото пространство е важна стъпка към поддържането на доброто здраве, спокойствие и щастие.

Това са едни от най-мощните и позитивни растения, които е желателно всеки човек да отглежда в дома си.

Джоджен. В допълнение към многото ползи за здравето, това растение отблъсква завистта на хората. Счита се, че привлича парите в дома.

Мента. Растението има много лечебни свойства. То не само привлича благополучието, но и способства за положителните вибрации. Защитава от възникване на конфликти в дома. Отделно е подходяща за борбата с безсънието.

Салвия. Спомага за почистването на въздуха от негативни емоции, гняв и страх. Важно е да не се поставя на прекалено сухо или прекалено влажно място.

Свещен босилек. Това е едно от малкото растения, които отделят кислород 20 часа на ден и абсорбира токсичните газове. Счита се, че има невероятен лечебен ефект, особено ако се намира в северната, североизточната или източната част на къщата или градината.

Мащерка. Тя също отстранява лошите вибрации във въздуха, прочиства, предотвратява кошмари и способства за подобряване на самооценката. 

Розмарин. Почиства въздуха от токсини и способства за умственото и физическо здраве. Ароматът му подобрява настроението и паметта, бори се успешно с безпокойството и безсънието. Растението допринася за вътрешния мир на човека и дома.

Орхидея. Привлича положителната енергия и подобрява атмосферата на дома. Може да се отглежда и в спалнята, тъй като освобождава кислород през нощта.

Алое вера. Освен известните ползи за здравето, растението допринася и за положителната енергия в дома и борбата с отрицателните вибрации.

Златен епипремнум. Това растение създава положителен поток на енергия в дома. Добре е да се постави в ъгъл на стаята, за да намали стреса, безпокойството и негативните мисли.

Драцена сандериана, щастлив бамбук. Формата на това дърво предопределя нашата жизнена енергия, физическа активност и жизненост. Добре е да се постави в ъгъла на стаята при не пряка слънчева светлина и след време да се премести в стъклена ваза.

Източник: framar

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини