От х:

Днес в x:

"Гражданска отговорност" отново поскъпва шоково. Преглед на печата

24 часа

Специални лични карти за обвиняеми и подсъдими

Правителството подготвя промени в действащото законодателство, за да намали случаите на отклоняване от правосъдието. В Закона за българските лични документи ще има запис, според който на обвиняемите и подсъдими лица ще се отнема личната карта и ще се издава временна, която ще е абсолютно идентична на редовната им, но в нея ще е кодирана забрана за напускане на страната.

Това съобщи зам. вътрешният министър Красимир Ципов в интервю за "24 часа".

 

Монитор

Броим 450 лева за първокласник

Родителите трябва да помислят за подходяща раница, набор от тетрадки, моливи, бои и други пособия за часовете по изобразително изкуство. Разходите нарастват още повече, когато се добавят средствата, които ще дадат за часовете по физическо възпитание и тоалета за първия учебен ден.

Един от най-сериозните харчове на родителите са ученическите чанти. "Тежината на раницата не бива да надхвърля 10% от теглото на ученика. Тази е златната норма, за да не получи той гръбначно изкривяване", обясни д-р Росица Шейтанова, ортопед и физиотерапевт.

Стандарт

Финансовият министър отхвърли атаките на президента срещу експерти

Не приемам атаки срещу държавната администрация и особено срещу експертите от финансовото министерство и Агенция "Митници", каза днес във Варна финансовият министър Владислав Горанов. Повод за реакцията му бе изявлението на президента Румен Радев по-рано през деня по случая с обществената поръчка в Бургас, с която бе свързан Димитър Желязков - Митьо Очите.

Ако държавният глава е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, но не съм съгласен да бъдат атакувани експерти, които не само през последните години, а и през целия преход са гарантирали финансовата стабилност на държавата, посочи Горанов. По думите му обществената поръчка е подписана от човек с над 20 години стаж - сестра на висш политик от БСП, но е професионалист и както всички държавни служители служи на цялото общество.

Сега

"Гражданска отговорност" отново поскъпва шоково

Шоково увеличение на цената на застраховката "Гражданска отговорност" изненада неприятно шофьорите за пореден път в последните месеци. В края на миналата седмица 90% от застрахователните компании оскъпиха полицата с 40 до 50 лв. Това е най-драстичното увеличение от началото на годината, заявиха за "Сега" брокери. Така с натрупването на поскъпванията от началото на годината до сега средната цена на задължителната застраховка в София вече гони 270 лв. - почти със 100 лв. повече от началото на годината. Повече ще плащат шофьорите не само в столицата, която е най-рисковият град, но и във всички области.

Капитал дейли

12 авг 2018, 14:47, 1272 прочитания ТЕЦ "Марица-изток 2" е на огромна загуба, но дава 9.5 млн. лв. срещу кибератаки

Изпадналата в тежко финансово състояние държавна електроцентрала "Марица-изток 2" се готви да плати до 9.5 млн. лв. за изграждане на център за киберсигурност, усъвършенстване на системата за личните данни и създаване на надеждна киберзащита за нея. Безспорно въпросът е важен, но вероятно има и по-евтино решение. Особено на фона на огромна загуба за полугодието от 116 млн. лв. и натрупан минус за последните три години от над 330 млн. лв. Въпросът е дали бюджетът за целта не е прекалено голям.

За капак процедурата е непрозрачна - ТЕЦ-ът не е обявил открита процедура за избор на изпълнител, а ще се договаря директно само с избрани от него кандидати.

Дума

Президентът иска анекс към договора с Македония

За допълнителен анекс към Договора за добросъседство с Македония настоя президентът Румен Радев. Той е провокиран от думите на македонския премиер Зоран Заев, че Илинденското въстание е само на македонците. Според Радев клаузите от договора могат да бъдат включени в глава 35 от преговорния процес на Македония за членство в ЕС. Той подчерта, че България така и не е получила извинение от Заев. За Радев липсата на адекватна реакция от страна на правителството е необяснима.

"Неприемливо е евроатлантическата перспектива на Македония да е за сметка на българската история, идентичност и суверенитет. Не може дългосрочните интереси на България да стават жертва на мимолетен политически пиар", заяви държавният глава.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини