От х:

Днес в x:

9 000 на парад, 200 000 опазват обществения ред

Във военния парад в чест на 64-та годишнина от Победата във Великата отечествена война 1941-1945 г. участват близо 9 хиляди - войници и офицери от частите на Московския гарнизон, предаде ИТАР-ТАСС.

Около 200 000 милиционери и военнослужещи на Вътрешни войски на министерството на вътрешните работи на Русия ще бъдат задействани в опазването на обществения ред по време на празничните мероприятия по случай Деня на победата в Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

От департамента за охрана на обществения ред към министерството на вътрешните работи на Русия съобщиха, че "празнични мероприятия на 9 май ще се проведат в 1 400 градове и населени пунктове на страната".

"За опазването на обществения ред са привлечени около 200 000 служители на милицията и органите на министерството на вътрешните работи, както и 12 000 военнослужещи на Вътрешни войски на министерството на вътрешните работи", каза представител на департамента.

След доклад на министъра на отбраната Анатолий Вердюков, върховният главнокомандващ президентът Дмитрий Медведев направи поздравително обръщение.
Ветераните от Великата Отечествена война обърнаха хода на световната история, подариха живот и свобода на бъдещите поколения, обществото е длъжно да изпълни своя нравствен дълг и да осигури достоен живот на ветераните, каза Медведев.

„Победата над фашизма е велик пример и велик урок за всички народи. Урок, който е актуален и днес, когато отново има готови за военни авантюри", подчерта държавният глава.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини