От х:

Днес в x:

Oцет и мед - ето защо го наричат природно чудо

Ябълковият оцет често е посочван като природно чудо. Неговите ползи за здравето са се доказали през вековете. Именно заради това той попада не в една и две рецепти за здраве от народната медицина на много народи, включително и у нас.
Какво се случва с тялото, ако пиете ябълков оцет всеки ден?

Преди да пристъпите към този пречистващ здравословен ритуал трябва да знаете, че пиенето на чист оцет може да причини изгаряния на хранопровода и други проблеми с храносмилателния тракт.

Ето защо една супена лъжица оцет трябва да се разтваря в чаша с вода. Ако и тогава вкусът ви се стори прекалено силен, добавете още малко вода.

Вкусовите усещания се подобряват
Вкусовите папили на езика възвръщат чувствителността си към богатата палитра от вкусове, което прави храненето още по-невероятно преживяване от преди.

Апетитът намалява
Искате да отслабнете? Пийте ябълков оцет, разтворен в чаша вода. Това е една от най-обичаните му ползи, помагащи в ускоряването на метаболизма. Пиенето на ябълков оцет допринася и за удължаване на усещането за ситост след хранене, което е допълнителен бонус.

Желанието за сладко намалява
Страхотно би било да не ви се ядат толкова често забранените сладкиши! Това е възможно, защото ябълковият оцет има това свойство. Той потиска не само глада като цяло, но и конкретно глада към вредните за талията ви преработени десерти.
Ябълковият оцет работи най-добре в тази насока, ако го смесите с малко мед и вода. Няма да ви се яде никакво сладко за дълго време.

Коригира подуването в корема
Ябълковият оцет прави чудеса с храносмилателната система. Той помага за потискане на образуването на газове, подуване, дискомфорт. Освен това регулира перисталтиката на червата, запека и диарията.

Намалява кръвната захар
Една страхотна полза от редовното пиене на ябълков оцет е, че той намалява кръвната захар и прави клетките по-чувствителни към собствения инсулин. По този начин се намалява рискът от диабет тип 2 и тип 1.

Намалява холестерола
Сърдечносъдовият риск се понижава, когато пиете ябълков оцет всеки ден. Високите нива на лош холестерол в кръвта са предпоставка за образуване на твърди плаки и стеснения по съдовете, което е една от основните причини за сърдечносъдови заболявания и инциденти.



 

Източник: http://www.zajenata.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини