От х:

Днес в x:

В Благоевград започна фестивалът "Франкофоли"

В Благоевград започна фестивалът "Франкофоли". Той се провежда за четвърта поредна година и е включен в 100-те музикални франкофонски събития на Министерството на външните работи на Франция.

"Благоевград се превръща в арена на културата от световен мащаб", каза за БНР заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Министерство на външните работи и българската държава като цяло са изключително  отговорни по отношение на участието на държавата ни към франкофонската общност. Разбира се фестивалът "Франкофоли", за който поздравявам изключително и местната власт, показва наистина отношението, което ние имаме към франкофонската общност, но и от друга страна - това, което получаваме като отношение. Защото самият факт, че толкова популярни изпълнители вече за пореден път избират Благоевград, за да представят своето изкуство, показва, че държават ни се ползва с много добро име сред франкофонията", каза Георгиев.

През двата фестивални дни на сцената на „Франкофоли“ своето изкуство ще покажат артисти със световна слава. Сред тях е младата френска звезда с български произход Венсан Винел. А за жителите и гостите на Благоевград е подготвена богата съпътстваща програма. Всички събития в рамките на фестивала са с вход свободен. 

Източник: http://bnr.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини