От х:

Днес в x:

Volvo ще прави коли от пластмасови бутилки

До 2025 г. една четвърт от автомобилите на компанията ще имат елементи от рециклируеми материали

Шведският производител Volvo реши да помогнат на човечеството да се справи с боклука и затова частично ще оборудват автомобилите си с елементи от рециклируеми материали. До 2025 г. приблизително една четвърт от колите на бранда ще получат части от рециклирана пластмаса.

Шведите вече с гордост говорят за модела си Volvo XC60 T8. Хибридният кросоувър получи някои елементи, които не са направени от конвенционална пластмаса, а от рециклируема. В същото време разработчиците твърдят, че това не оказва влияние върху качеството на продукта. Подът е направен от пластмасови бутилки и термопластмаса, както и от отпадъци от памучни продукти. За седалките и използван материал, в който има влакна от термопластмасови бутилки. Двигателният отсек на модела получи шумоизолация от материали, получени при обработката на стари седалки на автомобили Volvo.

По-рано в компанията Volvo Cars бяха обявали пълен отказ от използване на пластмасови изделия за еднократна употреба в офиси и по време на събития до края на 2019 г. До 2025 г. шведите ще организират своята работа така, че техните предприятия да не влияята върху климата на Земята.

Източник: automedia.investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини