От х:

Днес в x:

Хасковска област на 13-то място при НВО на 4 клас, на 18-то при седмокласниците

Изображение 1 от 3

    Четвъртокласниците от Хасковски регион класираха областта на 13-то място, с резултатите, които постигнаха на Националното външно оценяване. 

     На “малките матури“ те държаха четири изпита-по математика, БЕЛ, човек и природа и човек и общество. За поредна година смолянските ученици държат първенството в тази класация на МОН.

    Обобщените данни от НВО след седми клас също вече са факт. Те показват, че област Хасково се намира на 18-то място.

    За първи път обаче в топ 10 на най-силните училища в страната попада училище от региона. Димитровградската природо-математическа гимназия „Иван Вазов“, която е на 7-мо място, е с резултата от двата изпита-математика и БЕЛ- 80.94 точки.

    Пловдивската математическа гимназия „Акад.К. Попов“ е първенец с брой на точките от двата изпита на седмокласниците - 89.03. 

    С най-висок резултата тук сред регионите е София-град.

    През 2018 г. резултатът от Националното външно оценяване е 81.84%, което е по-висок успех от предходните години.

    Седмокласниците са изкарали като цяло по-високи резултати по математика в сравнение с тези по български език и литература, показва обобщението.

    Тази година оценките "добър" и "много добър" на седмокласниците са повече от 2017 година.

    В същото време обаче и максималният брой точки-100 е изкаран от по-малко ученици. Статистиката показва, че по БЕЛ миналата година е имало в страната шестима пълни отличници, а през тази година те са само трима. По математика 251 седмокласници са получили максимален брой точки, а тази година броят им е едва 68. 

     Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Юю
      ЮЮЮ
      11 -3
      16:18, 7 юни 2018
      От 28 областни центъра, Хасково е на 18 място. Кои не са си свършили работата, къде е качеството?
      • Си
        Сиси_1528378792
        28 -3
        16:39, 7 юни 2018
        Не са си свършили работата родителите, които игнорират говоренето на български и дават превес на комуникацията на майчин език. В селата децата растат в затворени общности, общуват на турски език в семействата си, гледат турска телевизия и дори в училище говорят на език, различен от официалния за Република България. Факт е, че много от преподавателите им са от турския етнос и им е по-лесно да се обръщат към тях на турски език.
    • 2
      83
      831245
      4 -2
      10:27, 8 юни 2018
      Докато пенсионери управляват само заради големите пари, няма да има подобрение. Няма ли пенсиониране за такива като Наска от ученическото общежитие. Докога щее пом.директор. Докато може да ходи ли. Аман от нахалници гладни за власт и слава. Обра куп награди, които се полагат на други. Хванала е шефа за... носа и край нямат изпълненията й.
    • 3
      12
      123
      2 0
      16:52, 8 юни 2018
      Като се има впредвид, каква е по-голямата част от населението на Аскьой /Хасково/ и това 18 място е постижение!
    Последни новини