От х:

Днес в x:

Простреляният стрелец Марио Панчев – Големия е в критично състояние

Марио Панчев, известен с прякора Големия, е в критично състояние.

Панчев е с две огнестрелни рани в горната част на корема, съобщават от „Пирогов“, където той е приет.

Според лекарите не може да се правят прогнози за състоянието му. Стана ясно, че простреляният е преминал през животоспасяваща операция.

Марио Панчев е криминално проявен. Той се е занимавал с грабежи и е хващан за незаконно притежание на оръжие. Големият обаче не е влизал в затвора.

Панчев беше прострелян късно снощи в Ботевград. Според версията на полицията той е бил прострелян от избягалия затворник Владимир Пелов. Пелов пък беше намерен мъртъв, застрелян с 3 куршума. Властите предполагат, че именно Панчев е убил Пелов.

Мотивите засега се изясняват. Водещите версии – разчистване на стари сметки или отмъщение.

Човек, познавал и двамата, заяви, че Панчев е бил един от главните свидетели по делото срещу Пелов, заради което последният бил преместен от домашен арест в Централния софийски затвор, от където избяга на 3 април.

По данни на Нова между Пелов и Панчев имало вражда заради жена.

Застреляният Владимир Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната.

МВР веднага предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

Според един от последните сигнали до полицията Владимир Пелов е бил забелязан в Ботевград. Заради сигнала на 2 юни в града беше проведена полицейска акция по издирването на затворника. Последният сигнал за Пелов е бил подаден преди 3 дни.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора. Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини