От х:

Днес в x:

Петролната и газова асоциация застава зад исканията на превозвачите

От Българската петролна и газова асоциация подкрепят правителствената позиция за корекции в предложения пакет "Мобилност".
Това се казва в декларация на Българска петролна и газова асоциация относно готвените промени в областта на автомобилния превоз на товари в Европейския съюз.

Предстои гласуване на Пакети мобилност I и II от Европейския парламент. След срещата на ЕС-Западни Балкани в София транспортният министър Ивайло Московски заяви, че при продължителните разговори с френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел е оптимист, че Пакетът "Мобилност" ще бъде коригиран. Той се надява, че ще бъдат обективно отразени исканията на българските автомобилни превозвачи.

"Считаме, че мерките относно командироването на работници, почивките извън превозното средство и каботажните превози, предложени за гласуване в Европейския парламент, водят до ограничаване на равния достъп на икономическите оператори до Единния европейски пазар. Те поставят страните от ЕС, разположени по периферията на Европейския съюз, в неравнопоставено положение спрямо останалите", се казва в декларацията.

Според браншовата организация с мотив за възпиране на недекларирания труд и социалния дъмпинг, тези мерки въвеждат непропорционални изисквания, които възпрепятстват нормалната конкуренция между европейските дружества за превоз.

Промените водят до налагане на високи финансови тежести и трудно изпълними от практическа гледна точка изисквания за превозвачите от Централна и Източна Европа. Приемането им би се отразило негативно на българския транспортен сектор, в който са заети над 120 хиляди души. От Българската петролна и газова асоциация призовават за постигане на справедлив компромис по текстовете на Пакети мобилност I и II.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини