От х:

Днес в x:

8 °C

7 блока в Орфей периодично без вода за 2 седмици, започна благоустрояването в квартала

  7 блока в квартал “Орфей” ще остават периодично без вода в следващите две седмици. Причината е започналото днес благоустрояване на междублокови пространства в най-големия хасковски квартал. По проект трябва да бъдат подменени 167 метра водопровод, като старите етернитови тръби се заменят с полиетиленови. Ще се подменят и отклоненията към сградите, поради което водоподаването към съответната сграда трябва да бъде спряно. Това се отнася за блокове 34, 31, 32, 30, 29, 28, 33, уточняват от ВиК. По план подмяната на водовопровода трябва за завърши за две седмици.

  По проекта на община Хасково за 3.8 млн. лева освен в “Орфей” се облагородяват междублокови пространства и в Бадема, както и между улиците „Тутракан”, „Булаир“, „Одрин”.

  Проектът в “Орфей” включва ремонтиране на паркинги, тротоари, улици и алеи, предвидени са кътове за отдих с пейки и детска площадка източно от блок 29.

  50 % от съоръженията са предназначени за ползване от деца с увреждания. Северно от бл.29 ще е разположен кът за тихи игри с маси с пейки, сенници и каучукова настилка за игра на дама.

  Игрище за минифутбол е планирано южно от бл.32. То е с настилка от изкуствена трева за футболни игрища, оградено е с мрежа с височина 6 м.

  Северно от него ще са разположени трибуни за зрители, а от запад пейки. Предвидено е изграждане на системи за осветление и поливни системи за зелените площи.

  Втората зона в квартал „ Орфей“ е между блок 30 и 34. Всички обслужващи улици и алеи ще бъдат преасфалтирани, а тротоарите ремонтирани. Предвидени са различни кътове за отдих, площадка за игра източно от блок 30. В пространството западно от блок 32 ще има площадка за спорт на открито с висилка и тенис маса. Северозападно от подлеза на бул. „В .Левски“ ще бъде разположена беседка, кътове с пейки. Зоната ще бъде с ново осветление и поливна система за зелените площи.

  Работниците днес се оплакаха, че въпреки разлепените предупреждения за старт на строителните дейности днес, много хасковлии са оставили колите си паркирани така, че пречат на техниката и на хората да работят. Те призоваха орфейци да паркират там, където няма да пречат на благоустрояването на квартала.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ка
   канналин
   1 0
   12:53, 2 май 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   .
   .
   3 -8
   13:07, 2 май 2018
   Хората в Орфей след завършването на проекта да оча... Виж коментара
  • 3
   Ду
   Дуду
   11 -3
   14:01, 2 май 2018
   За вас угодия няма! Неблагодарници!
  • 4
   Ре
   реалист
   10 -2
   14:41, 2 май 2018
   За първи път от 38 г се прави нещо в този район адмирации
  • 5
   Зо
   Зорко
   7 -1
   14:54, 2 май 2018
   Ами, то на "пейзаните", като им правиш нещо, за да им е удобно, мрънкат. Ако не им направиш, пак мрънкотят. Явно, че носталгията ви по село и селските ви навици не сте забравили. "Нужникът " ви да е на пет метра от главите ви. Хората искат хубаво да им направят, да ви е приятно като излезете навън. Кога друг път да ви направят ремонтите и благоустрояването, ако не сега ? През годините някой сети ли се да смени тръби и тем подобни подобрения ? Трябва да сте благодарни, а не да роптаете !
  • 6
   Ka
   kaun
   5 -3
   17:09, 2 май 2018
   Тези ахмаци от Бунар ли ще ги оправят?На тях им дайте пари и рушвети да раздават! Пълни безхабернице!
  • 7
   Се
   Серльоооовци
   2 -3
   18:59, 2 май 2018
   Еййййййй, дойде водата в 32 блок, но много са акали и пикали и сега заради серльовци, водата на горните етажи не се качква( нормално чистят си кенефите)
  • 8
   Er
   Erdogan
   4 0
   22:06, 2 май 2018
   То хубаво, площадка за децата, ама братушките са наблизо и ще изкъртят всичко за няма и година!
  • 9
   Ор
   Орфей
   5 0
   23:49, 2 май 2018
   Направете така, че да се опази от "братята" построеното с тия милиoни, щото аз повече от месец не им давам да оцелеят! Общината мисли ли по въпроса? Че тука - каруци, псета, тексаска идилия. Също - хубаво без вода, ама поне да има някаква информация за часови диапазон, все пак бележки от типа "да си преместим колите", ама неясно къде и от колко до колко часа е несериозно. Иначе , хубаво! Да се облагороди! Ще има ли пазачи някакви? Видеонаблюдение, нещо?...Ще се плаща ли игрището, ще има ли отговорник? При цял парк празен и буренясъл над ДНА, където можеше да се направят стадиони и разни други пособия за игри, сега ще се шуми точно под главите на хората, когато всеки ще иска да си почива в дома си! За глутниците кучета няма да коментирам, защото вечер е опасно да си навън.. ужас е!
  • 10
   Ва
   Ваня Иванова
   2 0
   23:19, 3 май 2018
   Моля, информирайте за часови диапазон! Не е нормално водата да се спре в 9:00, да я пуснете в 17:00- 20:00, след което отново никаква я няма! Моля ,бъдете малко по-сериозни, тези временни прекъсвания на водопровода май, май зачестиха, да не кажа направо си спряхте водата на 7 блока! Има хора с малки деца, нещо от типа на водоноски поне пуснете!

  Хороскоп за 04.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
  04 апр 2020
  Последни новини