От х:

Днес в x:

Кметът на "Младост" и двамата ѝ помагачи остават окончателно в ареста

Кметът на столичната квартал "Младост" Десислава Иванчева остава за постоянно в ареста, реши апелативният специализиран наказателен съд на заседанието си днес.

С най-тежката мярка за неотклонение остават и обвинените за нейни помагачи - заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на софийския район Петко Дюлгеров.

Съдебният състав с председател Даниела Росинова, която е и шеф на съда, и членове Веселина Вълева и Магдалена Лазарова (бивш член на ВСС) приеха, че има обосновано предположение тримата да са извършили престъплението, за което са обвинени. И тъй като има опасност да извършат друго, магистратите прецениха, че трябва да останат в ареста.

След заседанието прокурор Илиян Рангелов потвърди информация, че първоначално е имало задържан и четвърти човек, на когото обаче не са повдигнати обвинения и е бил освободен.

Двете жени бяха зрелищно задържани на 17 април. Тогава бе арестът и на Дюлгеров. В края на миналата седмица първоинстранционният съд им наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Обвинените обаче обжалваха съдебното определение.

Тримата са привлечени към наказателна отговорност за искане и вземане на подкуп в особено големи размери, като имат различна форма на участие в престъплението - Иванчева е обвинена като извършител, а другите двама като нейни помагачи.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Вя
    Вяня
    1 -1
    01:28, 27 апр 2018
    Нагла. Арогантна и безочлива! Отново напомниха за себе си комунистите и показаха какво ще бъде пак,ако дойдат на власт отново. Няколко години не могат да де докопат до власта и така озверяха.
  • 2
    Ху
    Хулиган
    2 0
    08:32, 27 апр 2018
    Към трола вяня - какво общо има тя с комунистите? По скоро е евроатлантическо творение от джендърски пол.
Последни новини