От х:

Днес в x:

Няма информация за пострадали българи при инцидента в Торонто

Към момента МВнР не разполага с информация дали са пострадали български граждани при инцидента в Торонто, при който загинаха 10, а ранени бяха 15 души.

Генералният консул на Република България в Торонто Петър Крайчев се е свързал с Кралската канадска конна полиция и с други правоохранителни органи.

"Инцидентът е безпрецедентна трагедия. На този етап не е постъпвала информация или каквито и да било сигнали за пострадали български граждани. В постоянен контакт сме с всички институции, представители на българската общност, централното управление на Министерството на външните работи, канадските власти. В подобни случаи самоличността и националността на жертвите се съобщава първо на семейството и близките. Това не е районът с най-много българи", коментира генералният консул на България в Торонто Петър Крайчев пред "Нова телевизия".

По думите на Крайчев, районът, в който ван прегази пешеходци, е сред най-оживените квартали в града и се намира на 17 км от Генералното консулство.

"Yonge Street в Торонто е една от най-дългите улици в света - около 2000 км. Това е една изключително голяма артерия с голям трафик. Този квартал има както офис сгради, така и жилищни сгради", добави генералният консул на България в Торонто Петър Крайчев.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини