От х:

Днес в x:

Прокуратурата и областният също оспориха цените на паркоместата в Хасково

След като през месец март фирма от Хасково оспори определените цени за паркоместата от зона първа до зона пета в града, през този месец същото направиха областният управител на Хасково и Окръжната прокуратура в града.

Според Областния управител, приетите изменения на наредбата, с която се определят нови цени на квадратен метър за паркомясто, са извършени при нарушение на административно-производствените правила и на материалния закон. В решението на общинския съвет за промяната на цените не били посочени причините, които налагат приемането, така също и финансова и икономическа обосновки, не бил направен и анализ и оценка за въздействие, съгласно изискванията на Закона за нормативните актове. В решението не били посочени и очакваните финансови резултати от направената промяна в цените. Друга особеност била определената площ от 12.5 кв.м за едно паркомясто, което не било съобразено с разпоредба на МРРБ, съгласно която необходимата площ била от 22 до 25 кв.м на автомобил.

Окръжната прокуратура е изложила почти същите причини за атакуването на решението, с което са приети новите цени, като е подчертала, че липсват мотиви за приемането му. Освен това прокуратурата счита, че от докладната записка за промяна на цените не става ясно как се стига до промяна на базисните наемни цени за втора, четвърта и пета зони на паркоместата в Хасково.

Образувани са дела, предстои насрочване на заседания по тях в Административния съд в Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Jo
    John
    26 -7
    15:18, 17 апр 2018
    ето това е качествената оценка на капацитета другаря шалап.тов!
    • Ха
      ХАСКОВЛИЯ
      12 -2
      19:28, 17 апр 2018
      1. Не вярвайте в полицаи, прокурори и съдии! Вярвайте в Бог! Носенето на пагони и тоги въобще не гарантира почтеност и справедливост! Откакто е възникнало правосъдието, до момента жертвите на узаконено беззаконие, на извратено и превратно ползване на правосъдната власт, на полицейски, прокурорски и съдебен произвол са огромни! Най-светлите и прогресивни хора, които са били духовни водачи на милиони хора, които са определяли човешкия прогрес и възхода на човечеството са били убити чрез съд, като Исус, Сократ, Бруно, Левски, Ганди, Мандела и много други! Убитите „законно“ от съдилищата на инквизицията, военни трибунали, съдилища на диктатори и „избрани на случаен принцип“ и правораздаващи „В името на народа“ в псевдо демократичните държави дали не са повече от убитите при престъпления?!

      2. Не правете уличаващи Ви самопризнания без адвокат! Още по-добре, не говорете нищо без адвокат! Все някак си ще издържите да стискате зъби при полицейското задържане, което не може да е повече от 24 часа!

      3. Преди да подпишете какъвто и да е документ, го прочетете внимателно и ако нещо не Ви е ясно – не подписвайте! Никога не се отказвайте писмено от ваши права!

      4. Когато сте в учреждение и искате нещо, на което имате право, не се поддавайте на манипулации на чиновници, полицаи, прокурори и съдии, които Ви увещават, да се откажете от искането си или да дойдете друг път! Щом законът Ви е дал право – никой от тях не може да Ви го отнеме!

      5. Никога не се предавайте при първия неуспех! В България истините се доказват трудно, особено неудобните и грозните! Правата се признават още по-трудно, особено когато те са против интересите на тези, които са длъжни да ги признаят и уважат! Голяма част от истините и правата се признават след много борби и ядове, чак на третата инстанция или дори след нея – от Съда в Страсбург!

      6. Не забравяйте злото и никога не прощавайте, освен на деца, жени и идиоти! Особено на лицемери, предатели, душмани и изедници с власт!

      7. Борбата срещу злото, душманите и народните иэедници е вечна и е през целия ни живот! Затова докато сте жив, трябва да сте силен, смел и в пълна бойна готовност! Учете децата и внуците си да са бойци, за да не са роби и слуги! Не се срамувайте и споделяйте със всички това което Ви е причинено от хора злоупотребяващи с дадената им власт, особено ако те са полицаи, прокурори и съдии, за да го знаят и да се пазят, за да не се мултиплицира злото!
    • Дж
      Джон
      5 -2
      09:06, 18 апр 2018
      Искам паркинга да си остане 1 лев и хич не ми пука дали съд прокуратура кмет фирми или както там ги наричате ще се изказват по темата. Ако стане като в Пловдив 2 лв заради общинските съветници тогава лично ще ги търся да ми плащат престоя в центъра. пък Шалапатов да вземе да си оправи неговите бакии и тогава да променя паркинзите.
  • 2
    Ив
    Иван
    22 -8
    16:44, 17 апр 2018
    За съжаление някои хора не са разбрали замисъла на това решение, в това число и областен управител и прокуратурата. Вместо да адмирират общинският съвет за неговата принципна позиция, те му слагат прът в колелетата. А ако наистина са загрижени за законноста, трябва да дадат идея, как да се излезе от този батак в който ни е насадил един потенциален затворник. А не със смешни доводи да спират решението.
  • 3
    78
    7878788888..............
    11 -13
    17:23, 17 апр 2018
    Толкова години решават проблемите само с увеличение на услугата, без да се работи за намиране на друго решение. Превърнаха всички булеварди в синя зона, малките улички се задъхват от паркирани коли, а в същото време платените паркинги над реката стоят празни. "Потенциалният затворник", за когото говори читателя по-горе, имаше идея за многоетажен паркинг. Къде са идеите на Общината за облекчаване на транспорта, за обществен транспорт, за паркинги извън центъра. Спи тази администрация и си живее на зелените клонки от социализма, когато трябваше да им се спущат указания. Сега пък виновни прокуратура и областен управител! Има все пак закони, а това е демокрацията!
  • 4
    Об
    обикновен мафиотизъм
    22 -6
    17:29, 17 апр 2018
    Да, здраво се плаща и на областния управител и на прокуратурата от едни хора от Свиленград, които държат паркингите. Не е работа нито на областният , нито на прокуратурата да дават мнение за размера на цените- това е въпрос на целесъобразност и те не могат да намират наемните цени на паркоместата нито за високи, нито за ниски. Единствено могат да дават становище по отношение на законосъобразността, само че там няма какво да се каже. Всъщност относно законосъобразността може да се отбележи, че няма как да се дават на концесия булеварди и улици под формата на синя зона, нещо , с което се е справил покойният Георги Иванов , когато беше кмет на Хасково.. Областният управител и прокуратурата откровено пазят частния вместо обществения интерес. Докъде я докарахме и в Хасково и в България- мафията да няма никакъв срам от общественото мнение.
  • 5
    Ст
    Станчо селския тарикат
    12 -4
    18:32, 17 апр 2018
    Станчо ,,умния,, цени повече от всичко парата ,той тъпото показа на партията си и на
    тия дето го избрахме среден пръст.
  • 6
    Ед
    Един наивник
    20 -2
    18:38, 17 апр 2018
    Безмислено е да се живее в град където власта е с престъпниците. Тук мафията си има държава.
  • 7

    Малоумен ли е областния управител или и той прибра някакви пари?Той морал има ли, съвест има ли?Как щв защитаваш откровенно корупционна сделка ?С какъв акъл?За всички е ясно какво представлява сделката с паркингите - дали са под масата на Георги Иванов едни пари!А не се знае дали не продължават да му дават! Герб не стига че ни натресе кмета ... сега се вижда колко им струва областния управител! Герб къде по точно сте тръгнали с такива хора.Пригответе се да сдадете властта.Само самочувствието голямо - резултатите жив зян!Сменете си областния управител ако ще защитава такива сделки.Срам и позор!

  • 8
    МД
    М дискомфорт
    4 -8
    21:08, 17 апр 2018
    Ей това общинските коментатори нямат ли почивен де... Виж коментара
  • 9

    Обаче е срамота общинска собственост да се дава (подарява) на частна фирма за да си го използва и за целта почти да не плаща.Това си е добър приход за общината и тя не е редно да си го преотстъпва на частна фирма. Ако не знаете да ви кажа че за общото благо общините имат нужда да имат собствени приходи.Не срещу пари под масата да отстъпва най апетитните парчета на свиленградски бандити.Всички които защитават сделката с паркингите нямат капка морал и са продажници.

  • 10
    Ке
    Кенанския Маймун
    1 -4
    01:15, 18 апр 2018
    Демек Дедо Добри и Общинските съветници
    удариха по джоба мутрите от Партия СИК-герб с новите тарифи :))
  • 11
    ни смятат всички нас граждани, които мислим, че е дошло времето за върховенството на закона за малоумници, без да си дават сметка, че може в някой, който стои над тях случайно да е останало малко морал.Така че тези техни действия да рефлектират срещу тях.
  • 12
    Ако областният управител иска да се спазва законността, която според него е нарушена защо не върне решението в Общинският съвет, където спорните моменти биха могли почти веднага да бъдат отстранени и решението да влезе веднага в сила. А сега дори и съда да отхвърли жалбите на областен и прокуратурата, то ще влезе в сила след близо две години, толкова продължава съдебната процедура. Май че целта на жалещите е да бавят топката, защото мотивите им са смешни.Така наемателя ще продължава да си трупа милиончета на наш гръб с помоща точно на тези които трябва да правоохраняват закона. Затова предлагам на общинските съветници да приемат ново решение съобразявайки се с "забележките" на жалещите се като отменят това "незаконно съобразно " решение.
Последни новини