От х:

Днес в x:

Арестуваха българин от кол център за продажба на авиочасти на сирийски терористи

Задържаха българин, обвинен, че е продавал авиочасти на военните в Сирия, съобщи Btv. По искане на прокуратурата в Маями е арестуван 29-годишният Желяз Андреев от Добрич. Той е задържан в родния си град.
 
Оказва се, че Желяз е арестуван заради разследване водено във Флорида срещу 11 души, сред които 5 българи. Те са обвинени, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия.
 
В обвинителния акт е записано, че сънародниците ни са работили в кол център в София. Те са продавали части за самолети на сирийските авиолинии. САЩ обаче смята, че те са свързани с терористична дейност.
 
Приятелката на Желяз - Милена Здравкова, обясни, че те са работили по списък с клиенти, който получавали от шефовете си. Не избирали на кого да продават, всеки получавал списък и работил по него. Освен това нямали представа, че трябва да спазват американското законодателство. По думите и стана ясно, че Желяз е разбрал за разследването случайно през 2015 г., когато му казали, че името му присъства в списък с обвинени.
 
Фирмата, в която са работили е била регистрирана в София и те са подписали български трудови договори. Фирмата е била регистрирана в София със седалище в Маями.
 
 
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини