От х:

Днес в x:

Измамнички изкараха акъла на жена с магия в яйце и й измъкнаха 2 500 лв.

64-годишна хасковлийка стана жертва на измама от изкусни лъжкини. Наивната жена от кв."Орфей" се вързала на старата въдичка, че е жертва на магия, а  развалянето на прокобата й струвало 2500 лева.

Жената била "налазена" от вещите баячки вчера следобед. На вратата на дома й позвънили  2 жени, които й поискали яйце, за да гадаят по него каква е съдбата й. След като го подменили и счупили, отвътре то било черно. Казали на домакинята, че това е на лошо и става въпрос за магия. Естествено  те можели да я развалят. За да й помогнат обаче домакинята трябвало да събере наличните си пари, на които да баят. Изплашената жена дала спестяванията си, които баячките увили в кърпа, „побаяли“ и й заръчали да ги сложи под възглавницата за едно денонощие.

Минути след като изпратила уж добронамерените гости нещо жегнало стопанката на апартамента, тя развила кърпата и не открила парите си в нея. Като сигнализирала в полицейското управление, жената дала и описание на измамничките. Криминалистите разполагат с насоки по разкриването им. Образувано е досъдебно производство, съобщават от полицията.

А факта, че българинът е податлив на внушения за прокоби и магии показва и последното проучване на Агинция Тренд за нагласите на нашенеца по отношение на вярванията, конспирациите и суеверията. Според проучването 45% от 1004 анкетирани са посочили, че вярват в магиите. 35% от българите декларират, че са ползвали услугите на гадател, ясновидец или ходжа. 

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ав
    Автор
    9 0
    12:59, 3 апр 2018
    2500 "лИва" и "агИнция" Тренд...
    Хммм... какъв е този диалект?
  • 2
    Jo
    John
    1 0
    14:43, 3 апр 2018
    шифт + Х на фонетична кирилица дава ѝ и Ѝ - ето вземете да си ги изкопирате за последващо ползване!
  • 3
    Ва
    Валери Филипов
    4 0
    14:49, 3 апр 2018
    Нормалният български гражданин, както и да се казва, баба Гинка или Атидже, по природа си е честен, което значи и малко наивен. Но тези "изкусни лъжкини", ако си знаят, че за измамата ще си получат обществено обсъждане и съд и най-малко затвора в Сливен, нямаше да лъжат. Нещо още - докато журналистите ги наричат "изкусни лъжкини" вместо престъпнички, на които едно време Хан Крум е режел ръцете и езиците - ами те ще продължават да прилагат "изкуството" си! Питам се, ама
    наистина ли трябва да продължаваме да плащаме тази цена за така лелеяната либерана Демокрация!!!

Още новини

Последни новини