От х:

Днес в x:

Най-старият производител на оръжие в САЩ обяви банкрут

Remington Outdoor Brands е подала искане за обявяване на банкрут.  Тази стъпка позволява на компанията да остане в бизнеса, докато преструктурира огромния си дълг. 
 
Компанията планира да намали дълга си с 700 млн. долара чрез процедурата от глава 11 по щатските закони за банкрута и да предостави 145 млн. долара на своите дъщерни дружества, съобщава CNN.
 
Remington планира да продължи да прави оръжия. Когато обяви за първи път плана си за фалит през февруари, компанията заяви, че операциите "няма да бъдат прекъснати от процеса на преструктуриране".
 
Основана през 1816 г., Remington е един от най-старите и най-известните производители на пистолети в света. Тя е собственост на Cerberus Capital Management, която планира да се освободи от собствеността след приключване на фалита.
 
Remington е със седалище в Северна Каролина. Изработва разнообразие от пистолети, бойни и ловни пушки във фабриката си от 19-ти век в Илион, щата Ню Йорк.
 
Оръжейната индустрия като цяло претърпява срив в продажбите и печалбите си при администрацията на президента Доналд Тръмп, защото потребителите вече не се влияят от опасенията за по-ограничителен контрол на оръжията, след като в Белия дом влязоха републиканци.
 
American Outdoor Brands, която е собственик на марката Smith & Wesson, съобщи за намаляване на печалбите си по-рано този месец, а друг производител - Sturm Ruger -по-рано през февруари, като и двете компании освободиха стотици работници.
Източник: economic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини