От х:

Днес в x:

Конгресът отложи шътдауна за септември

Представители на Конгреса на САЩ договориха проектозакон с 1,3 трилиона долара разходи за финансиране на правителството до септември 2018 г., съобщават местни медии.

Припомняме, в началото на годината правителството на САЩ остана без пари, след като демократите и републиканците в Конгреса не успяха да се договорят да прокарат закон за финансиране на администрацията.

Представители на Белия дом и Републиканската партия заявиха, че законопроектът е подкрепян от президента на САЩ Доналд Тръмп.

Проектозаконът трябва да бъде прокаран до петък в полунощ, за да се избегне ново спиране на работата на държавните институции. В новия законопроект е заложено увеличение на парите за отбрана и вътрешни разходи.

През февруари лидерите на двете партии постигнаха споразумение да отделят допълнителни милиарди долари за отбрана и други разходи през следващите две години.

Републиканците искат увеличение на парите за отбрана, докато демократите настояват да се отделят повече пари за вътрешни разходи. Това означава повече пари за ветераните, инфраструктурни проекти и за борба с наркозависимостта. Законопроектът не съдържа стъпки за защита на имигранти от депортация.

Тръмп написа в "Туитър", че 1,6 милиарда долара ще бъдат отделени за стената по южната граница, 700 милиарда долара за "нашите военни" и 716 милиарда долара за отбрана за следващата година.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини