От х:

Днес в x:

Езиковата гимназия „Христо Ботев“ с двама призьори от Национално състезание „Любословие“

Изображение 1 от 2

    Абитуриентът Павел Димитров от 12Н2  иосмокласничката Александра Русева от 8Н3 спечелиха трето място в своята възрастова група след приключилия финал на Националното състезание „Любословие“.

    Павел продължава победния си ход  и попълва колекцията си от национални постижения по български език и литература с поредната награда. Той се класира на трето място сред като пребори сериозната конкуренция отнад сто абитуриенти от цялата страна в двата кръга от надпреварата. Достойно се представи и Никол Генадиева, която е с резултат близък до този на призьорите.

    Постижението на Александра е пример, че младата смяна на ботевцие представена достойно. С най-близък резултат, след първите три места, се нарежда и осмокласникът Борислав Енчев.

              Сдружението на учителите филолози „Любословие” организира национално състезание по български език и литература за седма година и се радва на интерес от страна на учениците. Адмирации за постижението на учениците по български език и литература, които доказват че за успеха са необходими знания и желание за победа.

    Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини