От х:

Днес в x:

И според България в Сирия са ползвани химически оръжия. Преглед на печата

"24 Часа":

И според България в Сирия са ползвани химически оръжия

Сирия отрича да е ползвано химическо оръжие. Но мисля, че международните анализи показват, за съжаление, други данни.

Това изказване направи преди срещата на външните министри от ЕС българската вицепремиерка Екатерина Захариева. Това стана ден след като френският президент Еманюел Макрон заплаши да удари режима на Башар Асад, ако се докаже, че е използвал химически оръжия. Френският президент поиска доказателства от специалните служби на страната си.

"Много е важно да действаме единно, организирано и заедно въпреки различните интереси в Сирия", каза още Захариева в четвъртък.

Върховният представител на ЕС Федерика Могерини обаче поиска системата на ООН да докаже, че в Сирия са ползвани химически оръжия.

Кандидатура. 

"Дума":

 БСП предлага Николай Николов за шеф на "Антикорупция"

Внасяме кандидатурата на Николай Николов за председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Това обяви вчера зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Жельо Бойчев в НС. Той подчерта, че професионалните и нравствените изисквания към длъжността са изключително високи. "Николай Николов притежава тези качества. Кариерата му се е развивала изключително последователно и последните 15 години като юрист той е работил само в тази материя. От 2005 г. Николов е член на комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност, а от 2011 г. е член на комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси", обясни Бойчев. По думите му няма никакви съмнения зa професионалните действия и качества в работата на Николов.

Името му никога не е било забърквано в скандали, въпреки специфичната материя и дейност на тези органи, в които е заемал най-високи ръководни позиции, категоричен е Бойчев. 

Оставка. 

"Монитор":

ГЕРБ иска оставката на зам.-шефa на парламента от БСП Валери Жаблянов

ГЕРБ поиска оставката на зам.-председателя на НС от БСП Валери Жаблянов. Поводът е декларацията на социалистите от преди дни за луковмарш, в която те определиха Народния съд от 1945 година за неизбежно правосъдие.

В последствие ръководството на БСП се отметна от тази част от становището си, но без да назове автора. Часове след като предизвика скандал, партията си го саморедактира и то изчезна от позицията. Междувременно обаче стана ясно, че именно Жаблянов е бил натоварен да обобщи текста на декларацията на БСП.

ГЕРБ смята за недопустимо зам.-председател на парламента да има такива сентенции, затова иска оставката му, обясни Тома Бикова от ГЕРБ. Той припомни също, че Жаблянов преди няколко седмици е нарушил и минутата мълчание в памет на жертвите на комунизма.

Скандал. 

"Сега":

Посолството ни в Москва получи писмо с бял прах 

Българското посолство е сред 13-те, които са получили по пощата писма с бял прах. Според местни източници, веществото е отрова за насекоми, включващ пестицида фипронил, използван в селското стопанство и ветеринарната медицина.

Такива писма са разпратени още до посолствата на САЩ, Канада, Италия, Словения, Унгария, Франция, Румъния, Чехия, Холандия, Полша и др.

Руските служби за сигурност уверяват, че писмата не представляват опасност. Това е потвърдено и от представител на главното управление на министерството на извънредните ситуации.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дя
    ДЯДО МРАЗ
    1 0
    12:14, 16 фев 2018
    IСпоред Захариева Сирия ползвала хим оръжие Абе Захариева ти да не би да изваш ОБГАЗЕНА от Сирийските фронтове та даваш такива изявления Аман от некадърни министри -джендъри Много важво според нея било да действаме ЕДИННО и ОРГАНИЗИРАн Че има ли по организирано и едино от Вашето крадене в държавата
Последни новини