От х:

Днес в x:

10 зоополицаи следят за престъпления срещу животните в Хасковско

Полицейски служители от  РПУ-та в Хасковска област ще преследват посегателствата над животни в региона.

Няма нови щатове за това звено, но са определени около 10 души от наличния полицейски състав, които ще изпълняват функциите и на зоополицаи, посочиха от Областната дирекция на полицията в отговор на запитване на Haskovo.net.

От закона се преследват организаторите или участниците в провеждането на боеве с животни. На наказателна отговорност подлежат гледачите, треньорите или тези, които предоставят животни за боеве. Наказанието за тях е лишаване от свобода до пет години и глоба от 1 000 до 10 000 лева. При повторно нарушение глобата може да достигне до 50 000 лева.

Под ударите на НК попадат и проявилите жестокост към животно, довела до трайни увреждания за него и убийците на животни.

Наказанието е лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Станалите свидетели на жестокост към животни, могат за подават сигнали към телефон 112, уточниха от полицията.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Пл
    Пламен Димитров
    21 -2
    13:20, 26 яну 2018
    Къде са тия зоо полицай да им дам номера ми да им покажа две три места дето безотговорно се развъждат кучета с цел продажба.
    • Кр
      Красимира Славова
      8 -1
      13:47, 26 яну 2018

      В полицията. За сигнали -телефон 112.

  • 2
    Па
    пак ли
    22 -4
    13:51, 26 яну 2018
    Изобщо не смятам, че някакви проформа назначени длъжностни лица в качеството им на зоо полицаи, биха били ефективни. По-скоро от групите за зоо доброволци, които са съпричастни към всяко живо същество, е целесъобразно да се изберат подобни хора за такава работа. Защото това трябва да се работи със сърце, а не с чиновническо бездушие.
  • 3
    Аа
    ааа
    22 -11
    15:36, 26 яну 2018
    а кои ще пази хората от агресивни животни
    • Ци
      циганка
      25 -2
      17:13, 26 яну 2018
      а кой ще пази хората от циганите....
  • 4
    Ku
    kuche
    6 0
    17:49, 26 яну 2018
    Ако искат да ги намерят, зад язовирната стена на Теца е пълно с нерегламентирани кучкарници.
  • 5
    Ха
    Хасковлия
    4 0
    09:37, 27 яну 2018
    Да направят и хорополиция идва от хора,за да се пазят и хората от престъпници вечер.Краде се и се убива поголовно по селата,а възрастните хора са оставени на произвола на набезите на тълпи от малцинствата.Те знаят,че няма строги закони и не се страхуват от полиция.Последните нямат авторитет сред населението.Ходят с чанти пълни с книжа като счетоводителки,вместо с гумени палки!!!
  • 6
    По
    Помощ
    1 0
    13:43, 23 сеп 2018
    Здравейте...Ще започна за съжаление със тези думи...Вече незнам към кого да се обърна и на кой телефонен номер да се обадим..Проблемат ни е следният!Живея на ул.Видин-9 до ОУ,,Любен Каравелов '".Всяка вечер след работа излизам с мойте деца на парка на който е заведението Боркана сегашното име му е Vision.Вече може би повече от месец Не можем да стойм на този парк спокойно причината е глутница кучета който се въртят на този парк. Звъняхме на общината но от там ни препратиха към Еко прогрес звъняхме и там но и от там нищо.В началото на тази седмица същата тази глутница от кучета налетя на майка със малко дете.За щастие успяхме да ги предпазим от ухапвания всички от парка който бяхме там скочихме и успяхме да ги прогоним...Но не свършваме само със този случай преди два дни както обичайно след работа излизахме на парка синът ми беше със топката си я риташе от излизането на входа до парка но най-неочаквано същите тези кучета изкочиха от борчетата до блока и се спуснаха срещто сина ми,аз вървях по назад с дъщеря ми успях само да се извикам като му казах да скочи на колата която беше паркирана до него добре че успя пораженията бяха само върху топката ни....Питам се трябва ли да се случи някакъв инцидент с някой за да се обърне внимание??????
    МОЛЯ някой да ми каже или насочи към кого или на кой номер да се обадя за да дойдат и да ги приберат тези кучета...
Последни новини