От х:

Днес в x:

Ако търговията спре, започват войните, предупреди шефът на Аlibaba в Давос

Ако търговията спре, започват войните.

Това предупреди китайският предприемач Джак Ма по време на провеждащия се в Давос, Швейцария, ежегоден Световен икономически форум.

Ма говори по редица теми, включително за глобализацията, изкуствения интелект и други.

С намек към администрацията на САЩ, основателят на Аlibaba заяви, че търговията не трябва да бъде използвана като оръжие.

"Мисля, че глобализацията не може да бъде спряна - никой не може да спре глобализацията, никой не може да спре търговията. Ако търговията спре, светът спира. Търговията е начин за избягване на война", изрази мнението си изпълнителният директор на компанията Аlibaba Group Holding.

Бизнесменът предупреди, че търговските санкции са като бомби.

"Не използвайте търговията като оръжие, използвайте я като решение за разрешаване на проблеми", призова той по време на панел на форума, посветен на бъдещото на електронната търговия.

Той попита как може да бъде спряна глобализацията, пояснявайки, че сега хората притежават по-добра технология и по-добро познание на глобализацията, което е "наша отговорност и възможност за подобрение".

Според него изкуственият интелект и големите данни (Big Data) са заплаха за човека.

Мисля, че изкуственият интелект трябва да в полза на човека. Технологиите винаги трябва да правят нещо в полза на човека, а не да го заместват, добави той.

По думите му хората с пари като него трябва да отделят средства за технологии, които са в полза на човека и правят живота на човека по-добър.

Ма добави, че човекът няма шанс при конкуриране с машината.

Компютърът винаги ще бъде по-умен от вас, той никога не забравя, той никога не се ядосва. Но компютрите не могат да бъдат мъдри като човека, продължи китайският бизнесмен.

Той предупреди, че изкуственият интелект и роботите ще убият много работни места в бъдеще.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини