От х:

Днес в x:

8 °C

Тръмп обяви небивал разцвет на американската икономика в Давос

Горд съм да обявя, че САЩ са в икономически разцвет по начин, който светът никога не е виждал. Печелим като никога преди.

Това обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на словото си на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, пише "Гардиън".

Америка преуспява, благоденствува и печели като никога преди, продължи Тръмп да хвали Съединените щати, цитирайки сключените миналата седмица търговски споразумения с Китай и от друга страна с Мексико и Канада.

Тези споразумения са модел за XXI век, категоричен американският лидер.

По думите му САЩ отслабвали, когато поел управлението, песимизмът се вкоренил сред бизнес лидерите и други влиятелни хора, но при управлението му нещата се подобрили.

Доналд Тръмп продължи с хвалбите, че от началото на управлението си са открити нови 7 милиона работни места.

Поставих тази цел в главата си, когато встъпих в длъжност, но не съм я споменавал, каза още той. Тръмп също похвали добрия напредък на трудовия пазар за малцинствените групи и жените. След това президентът на САЩ отбеляза, че се борят с неравенството и разпространението на богатството.

Според "Гардиън" това е под въпрос, тъй като най-богатите в света (повечето са американци) са станали с 25% по-богати през 2019 г.

Доналд Тръмп похвали и увеличението на заплатите.

Американската мечта се върна, по-голяма и по-добра от преди, обърна се милиардерът към световния елит.

60 000 фабрики изгубихме при предишната администрация и сега под моето управление имаме 12 000 повече, продължи Тръмп с превъзнасянето на американската икономика.

Държавният глава не пропусна да разкритикува Федералния резерв.

Според него икономическото развитие се случва "въпреки" Федералния резерв, който "вдига лихвите твърде бързо и ги намалява твърде бавно".

Времето за скептицизъм приключи. Хората се връщат, каза той и отбеляза, че мисли за бизнес лидерите, които връщат заводите си в САЩ.

По думите му американският модел е пример за света.

Тръмп продължи да изброява постиженията си. След това той се обърна към семействата с деца, като каза, че администрацията му е удвоила детския данъчен кредит за 40 милиона американски семейства. След това той добави, че Америка има едни от най-ниските данъци в света.

Огромно богатство се насочва към сфери, които не са видели нищо от 100 г., убеден Доналд Тръмп.

Снимка 462599

Източник: ЕПА

Няма по-добро място на планетата от САЩ, хвали се американският президент.

Относно отношенията с Китай, Тръмп обяви, че преговорите с Китай по втората фаза ще започнат скоро.

Нашите отношения с Китай сега вероятно никога не са били по-добри, вярва президентът на Съединените щати.

Тръмп похвали британския премиер Борис Джонсън като "чудесен премиер", който "иска много да сключи споразумение" за търговия след Брекзит. Тръмп се надява да сключи страхотна търговска сделка с Обединеното кралство.

Тръмп скрито атакува активиста Грета Тунберг, която по-рано говори пред форума.

"Ние трябва да отхвърлим постоянните предсказания за гибел. Това не е време за песимизъм. Това е време за оптимизъм", обяви американският лидер.

Той обяви, че САЩ се присъединяват към инициативата 1 трилион дървета.

По отношение на изборите за президент в САЩ през 2020 г., Тръмп атакува "радикалния социализъм".

Това е второто посещение (първото е през 2018 г.) на президента Тръмп на форума в Давос. Преди две години той заяви пред световните лидери: "Винаги ще поставям САЩ на първо място...Но Америка първа не означава Америка сама".

След това Тръмп говори пред журналисти. Той отбеляза, че речта му е била "добре приета" и подчерта, че "200 от най-големите компании в света са били в залата", много от които инвестират в САЩ.

Това означава работни места, това означава икономическо развитие. Ние се справяме добре и ще бъде още по-добре, вярва президентът.

Запитан дали е чул посланието на Грета Тунберг, той повтори, че е "силно вярващ в околната среда" и припомни, че е говорил да се посадят 1 трилион дървета.

Тръмп не спомена проблемите по света, причинени от затоплянето, но добави: "Това, което искам, е най-чистата вода и най-чистият въздух".

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
20 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
20 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
20 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
20 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
20 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
20 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
20 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
20 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
20 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
20 фев 2020
Последни новини