От х:

Днес в x:

26 °C

Тръмп обяви небивал разцвет на американската икономика в Давос

Горд съм да обявя, че САЩ са в икономически разцвет по начин, който светът никога не е виждал. Печелим като никога преди.

Това обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на словото си на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, пише "Гардиън".

Америка преуспява, благоденствува и печели като никога преди, продължи Тръмп да хвали Съединените щати, цитирайки сключените миналата седмица търговски споразумения с Китай и от друга страна с Мексико и Канада.

Тези споразумения са модел за XXI век, категоричен американският лидер.

По думите му САЩ отслабвали, когато поел управлението, песимизмът се вкоренил сред бизнес лидерите и други влиятелни хора, но при управлението му нещата се подобрили.

Доналд Тръмп продължи с хвалбите, че от началото на управлението си са открити нови 7 милиона работни места.

Поставих тази цел в главата си, когато встъпих в длъжност, но не съм я споменавал, каза още той. Тръмп също похвали добрия напредък на трудовия пазар за малцинствените групи и жените. След това президентът на САЩ отбеляза, че се борят с неравенството и разпространението на богатството.

Според "Гардиън" това е под въпрос, тъй като най-богатите в света (повечето са американци) са станали с 25% по-богати през 2019 г.

Доналд Тръмп похвали и увеличението на заплатите.

Американската мечта се върна, по-голяма и по-добра от преди, обърна се милиардерът към световния елит.

60 000 фабрики изгубихме при предишната администрация и сега под моето управление имаме 12 000 повече, продължи Тръмп с превъзнасянето на американската икономика.

Държавният глава не пропусна да разкритикува Федералния резерв.

Според него икономическото развитие се случва "въпреки" Федералния резерв, който "вдига лихвите твърде бързо и ги намалява твърде бавно".

Времето за скептицизъм приключи. Хората се връщат, каза той и отбеляза, че мисли за бизнес лидерите, които връщат заводите си в САЩ.

По думите му американският модел е пример за света.

Тръмп продължи да изброява постиженията си. След това той се обърна към семействата с деца, като каза, че администрацията му е удвоила детския данъчен кредит за 40 милиона американски семейства. След това той добави, че Америка има едни от най-ниските данъци в света.

Огромно богатство се насочва към сфери, които не са видели нищо от 100 г., убеден Доналд Тръмп.

Снимка 462599

Източник: ЕПА

Няма по-добро място на планетата от САЩ, хвали се американският президент.

Относно отношенията с Китай, Тръмп обяви, че преговорите с Китай по втората фаза ще започнат скоро.

Нашите отношения с Китай сега вероятно никога не са били по-добри, вярва президентът на Съединените щати.

Тръмп похвали британския премиер Борис Джонсън като "чудесен премиер", който "иска много да сключи споразумение" за търговия след Брекзит. Тръмп се надява да сключи страхотна търговска сделка с Обединеното кралство.

Тръмп скрито атакува активиста Грета Тунберг, която по-рано говори пред форума.

"Ние трябва да отхвърлим постоянните предсказания за гибел. Това не е време за песимизъм. Това е време за оптимизъм", обяви американският лидер.

Той обяви, че САЩ се присъединяват към инициативата 1 трилион дървета.

По отношение на изборите за президент в САЩ през 2020 г., Тръмп атакува "радикалния социализъм".

Това е второто посещение (първото е през 2018 г.) на президента Тръмп на форума в Давос. Преди две години той заяви пред световните лидери: "Винаги ще поставям САЩ на първо място...Но Америка първа не означава Америка сама".

След това Тръмп говори пред журналисти. Той отбеляза, че речта му е била "добре приета" и подчерта, че "200 от най-големите компании в света са били в залата", много от които инвестират в САЩ.

Това означава работни места, това означава икономическо развитие. Ние се справяме добре и ще бъде още по-добре, вярва президентът.

Запитан дали е чул посланието на Грета Тунберг, той повтори, че е "силно вярващ в околната среда" и припомни, че е говорил да се посадят 1 трилион дървета.

Тръмп не спомена проблемите по света, причинени от затоплянето, но добави: "Това, което искам, е най-чистата вода и най-чистият въздух".

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини