От х:

Днес в x:

Осмокласничка ще учи Софтуерно инженерство

Ученичката Джулиана Иванова от СУ „Златаров“ е най-младият ученик, приет да учи Софтуерно инженерство в СофтУни. Тя е ученичка в 8.б клас - профил "Софтуерни и хардуерни науки" с интензивно изучаване на английски език в СУ "Златаров". Правото да изучава тази специалност е награда за успешно положения изпит „СофтУни“, на който Джули е най-малкият участник.

Това е голям успех за осмокласничката, която е мотивирана от учителите си по информатика и информационни технологии Татяна Попова и Иван Гащилов. Момичето е посещавало кандидатстудентски онлайн курс от октомври до декември - 4-часови лекции, след което му е възлагана домашна работа - задачи за програмиране. Неоценима е помощта на г-жа Татяна Попова, с която Джули се е подготвяла за изпита всеки ден след учебните часове, а отличното владеене на езика е задължително условие. На самия изпит, който е присъствен и е на английски език, осмокласничката доказа, че мотивацията, волята, знанията и подадената ръка от специалист са гаранция за успех.

„Джули е изключително мотивиран ученик, Тя положи много усилия и целенасочено работи за този успех“.

Постижението на осмокласничката е стимул за нейните съученици и вече няколко от тях са заявили желание да я последват.

Напредъкът на учениците от „Софтуерни и хардуерни науки“ се дължи и на успешното сътрудничество с  Прайм Холдинг в лицето на Иван Гащилов.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини