От х:

Днес в x:

Мъж с три присъди заяви в ефир, че е заплашвал журналистка

Наистина съм заплашвал журналистката Мария Димитрова, но не с убийство. Упоменавал съм майка ѝ, но никога не съм я заплашвал. Писал съм работи във Facebook. Това заяви с крайно объркани и противоречащи си думи криминално проявеният Манчо Ковачев във връзка със скандален случай с журналистическо разследване за наркотрафик във Враца.

Става въпрос за случай, при който 67-годишната пенсионерка Цветанка Тодорова бива заловена в Цюрих със 700 грама кокаин. Пред камера, внукът ѝ Илиян разказва, че баба му станала "муле", защото Манчо и брат му Анри с измама са успели да ѝ вземат апартамента, за който дълги години е работила в Гърция. За да си го върне, тя се принудила да се съгласи да пренесе кокаин от Бразилия. Ковачев обаче посочи пред Нова телевизия, че платежното нареждане, с което брат му (бел. ред. – Анри) купува апартамента на Цветанка Тодорова, е редовно и Анри е изплатил исканите средства.

На въпрос има ли присъди, Ковачев отговори утвърдително: "Не го крия". Присъдите за въоръжен грабеж, измама и рекет, призна Ковачев и добави: "Това какво общо има?". Защо в момента, в който поискахме експертиза, нищо не става – внукът на Цветанка няма счупена ръка, заяви Ковачев. Той коментира темата, тъй като, съгласно информация на "Биволъ", малко след като Илиян говори с журналистите, бива пребит. Според Ковачев, мъжът на Мария Димитрова работи като лекар, а Ковачев внуши, че медицинската диагноза е експертиза. 

Версията на Димитрова

Освен заплахи към нея, има заплаха и към издателя на врачанската медия, в която работи журналистката – "Зов Нюз", заяви Димитрова. Пред вратата на д-р Евстатиев, който е собственик на медията, са били оставени цветя, разказа Димитрова вчера (27 ноември). В нашите правомощия е да предупредим този, който заплашва, но той ми каза, че го боляла жлъчката. Тези хора са такива, че ако не им счупиш краката, не разбират, казал полицай на Димитрова относно нейния случай, по нейни думи.
 

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини