От х:

Днес в x:

Турските граничари, били българин, се извиниха

Турските гранични служители, които пребиха българин на гишето на българска територия, са се извинили на нашите власти. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви външният министър Екатерина Захариева.

За инцидента на пункта Лесово – Хамзабейли стана ясно в четвъртък от съобщение на Прокуратурата. Инцидентът е станал на 29-ти октомври. Граничарите от Турция са използвали физическа сила спрямо българския гражданин в родна територия - на платното на "Лесово". Пострадалият пътувал към южната ни съседка със съпругата си и нейна приятелка. Преминали през българските контрольори безпроблемно, но турските граничари започнали да обясняват за липсата на печати. Българите не разбрали точно какво им говорят на турски и затова решили да се върнат отново в българско, за да се изясни проблемът. В този момент мъжът получил удар докато бил в колата си.

Получено е извинение и уверения, че ако информацията се потвърди, виновният служител ще бъде наказан, съобщи министър Захариева.

Прокуратурата е била сезирана за инцидента от служителка на банково гише на българския граничен пункт. Води се разследване, иззети записите от охранителните камери.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хасково Нет
    4 -2
    17:35, 3 ное 2017
    Къде са били нашите ченгета дето ревът за заплати.Защо не задържаха нарушителите на държавната граница?Това си е нападение от въоражени лица и трябваше да са в ареста и да очакват присъдата си. Ченгетата само далаверата гледат и нищо не ги интересува.Цялата смяна гранични ченгета заедно с началника си трябва да се уволнят за бездействие то си.
Последни новини