От х:

Днес в x:

Кърджалийските социалисти подкрепиха Алтернативата за България

На 28  октомври в София БСП проведе заседание на 49 - ия Конгрес на партията под надслов „БСП – алтернатива за България”.

Сред множеството гости бяха редица дипломати, кметове на общини, ръководители на синдикати. В него се включиха и единадесет делегати от Кърджали.

  Изключително обективен, задълбочен, конкретен изпълнен  с много истини и отговори доклад относно политическата ситуация, вътрешно-партийните противоречия изнесе лидера на партията Корнелия Нинова. На тази база бе представен и алтернативния бюджет на партията"Бюджет 2018 - икономика, доходи, справедливост”. Сред основните акценти в него са промяна в данъчната система, нов статут на болниците, 25 % увеличение на учителските заплати през 2018г, преизчисляване на всички пенсии отпуснати до 2013г., обвързване  размера на минималната работна заплата със средната работна заплата и др.

    С пълно мнозинство  бе  гласувана и  номинацията на Сергей Станишев за президент на ПЕС. Развълнуван той благодари и представи своя доклад по другата основна тема на конгреса - "Председателството на ЕС - възможност за алтернативата България”. Бе приет политически документ ”Повече Европа в интерес на хората” и политическа визия на БСП за бъдещето на Европа и председателството на Съвета на ЕС като възможност за България.

    Кърджалийските социалисти гласуваха всички политически документи,  заставайки  твърдо зад думите на председателя на БСП Корнелия Нинова, че  днес трябва да покажем воля, да бъдем единни, силни , да вървим заедно напред за да свалим ГЕРБ от власт.


Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини