От х:

Днес в x:

7000 лв. глоба за манипулация на километража. Преглед на печата

"24 часа"

7000 лв. глоба за манипулация на километража

До 7000 лв. е глобата за манипулиране на километража на автомобил при технически преглед. Това предвиждат одобрени от транспортната комисия в парламента промени в Закона за движение по пътищата.

3000 лв. е санкцията за преглед с уреди или техника, на които е нарушена изискуемата маркировка или пломба.

"Труд"

Пет марки масло на пазара са менте

Пет марки масло на българския пазар са с груби нарушения в състава си. Това стана ясно от тест на Активни потребители на 10 марки масло, закупени от склад на едро в Несебър, зареждал много ресторанти и хотели по морето и от обект в Бургас. Изследването е извършено през август месец, стана ясно по време на брифинг. Другите нарушения на 3 продукта не са вредни за здравето, защото имат проблем в етикетите. Останалите две марки са изрядни. Оказва се, че фирмите нарушители са същите от проучването през 2014 и 2015 г.

"Стандарт"

МВР отчете ръст на дрогирани тираджии

6 680 товарни автомобила и 1 388 автобуса са проверени у нас в рамките на последната операция на Пътна полиция по линия на TISPOL - Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Тя се проведе от 9 до 15 октомври и основният обект на проверките бяха камионите и автобусите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Монитор"

Борисов подписа писмото за КТБ

Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов подписа писмото с предложението на соцлидера Корнелия Нинова за публично огласяване на имената на политиците, получавали нерегламентирано пари от КТБ. Това стана вчера веднага след завръщането на министър-председателя от Брюксел, където той участва в заседанието на Европейския съвет, съобщиха от ГЕРБ.

По-рано през седмица Борисов изрази готовността си да подпише въпросното писмо. Това се случи още във вторник по време на заседанието на КСНС за борбата с корупцията. Писмото с подписа на премиера вече е изпратено обратно в централата на БСП на "Позитано" 20, уточниха от ГЕРБ.

"Сега"

Кабинетът ще изкарва армията на улицата за акции на МВР

Министрите на отбраната и на вътрешните работи Красимир Каракачанов и Валентин Радев са подготвили поправки в закона, които да позволят ползването на армия в конкретни операции срещу престъпността. Представители на войската може да се появят по улиците в София още при охраната на европредседателството от 1 януари 2018 г.

"Дума"

БСП: Незабавна оставка на Валентин Радев и Валери Симеонов!

БСП ще покаже кадрите на Елена Йончева за състоянието на граничната ограда пред европейските посланици. Всички депутати от "БСП за България" стават "съучастници" в разкритията й. Нинова обеща да информира Борисов кога и къде да дойдат да ги арестуват.

"Капитал дейли"

Криптомания

От 2009 г. насам на Българската фондова борса има общо пет първоначални публични предлагания (IPO) и чрез тях са набрани сумарно 28 млн. лв. Същевременно само за дни през тази пролет движената от български предприемачи Aeternity успява да привлече над 35 млн. долара. При това без готов продукт, без предишни резултати - просто с идея, екип и обещание да я разработи. Тя е само един от стотиците проекти в криптовалутния бум, в който различни стартъпи от цял свят досега само през 2017 г. са набрали над 2 млрд. долара. Това става през наречените по аналогия на публичните initial coin offerings (ICO) каквито се правят от няколко години, но от началото на тази има същинска експлозия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини