От х:

Днес в x:

9 °C

Започна изграждането на дублиращи кладенци за 2 млн. лева

Изображение 1 от 6

  Започна изграждането на дублиращи кладенци за питейна вода на Хасково. Четири от общо осемте кладенци ще са разположени на площадка в "Северна зона". Изграждането им започна от днес и трябва да са готови до 73 дни, каквито са условията за изпълнение по обществената поръчка с пряко договаряне. Крайният срок е 7 януари 2018 г. Те ще бъдат с дълбочина 60 метра. Изпълнител на дейностите е "Водно строителство - Хасково" АД.

  Днес в община Хасково бяха отворени ценовите оферти за изграждане на останалите четири кладенци. Предстои избор на фирма-изпълнител, след което ще стартира и строителството им. Три от тях ще са в Източна индустриална зона, а четвъртият - в землището на село Узунджово.

  Средствата за изграждането – близо 2 млн. лева бяха отпуснати с решение на Правителството за справяне с проблема с водата в Хасково. През пролетта в питейната вода в областния град бяха открити завишени стойности на уран и последва спиране на два от съществуващите кладенци. Идеята е с новоиградените кладенци проблемът да бъде решен.

  В сумата влиза и изграждането на водопровод, уточниха от община Хасково.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Чу
   Чудя се
   11 -29
   14:13, 18 окт 2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Да
   да се усвоят едни пари
   36 -4
   14:44, 18 окт 2017
   Моля за яснота: Водата от тия дублиращи кладенци откъде ще е, за да няма уран? Може би от Антарктида? Въобще кой изследва и прецени, че точно от това място водата ще е безопасна? Ако има такова изследване, нека да сме информирани. Ако няма - то как да наречем това копане на нови кладенци - усвояване на едни пари?
   • Ав
    Автор
    22 -4
    15:25, 18 окт 2017
    Дано не са открили вода с по-високо съдържание на уран, че цените ще се вдигнат още повече.
   • Яс
    Яснота
    18 -3
    15:45, 18 окт 2017
    Ето ти яснота: За нито една вода, която се черпи от подземните пластове няма и не може да има никаква гаранция. Нещо повече, едно изследване може днес да покаже, че няма уран, радиоактивност и пр. и те да се появят утре. Съответно ако две изследвания през три години покажат, че няма нищо, това не значи, че през две от тия три години не е имало в изобилие. Просто така стоят нещата с подземната вода. Има само един изход - за питейна вода да се ползва само язовирска. За Хасково не се очертава да стане скоро. Яз.Тракиец така и няма акт 16, няма и пречиствателна. Освен това е плитък, а първите и последните 15- 20 м не се използват за пиене, отгоре достига слънчева светлина и се развиват микрорганизми, а отдолу блатясва. Язовирът трябва да е поне 70- 80 м дълбок, а Тракиец не е. Навремето яз.Боровица е бил проектиран да задоволява нуждите не само на Кърджали, но и на Хасково, но към днешна дата водосборът му май не достатъчен и за двата града. Освен това кой ще ти отпусне едни петдесетина милиона, за да се докара водата оттам до Хасково.
    Е, сега имаш яснота.
  • 3
   Си
   Сивия
   10 -9
   14:48, 18 окт 2017
   Дедо ви Добри си няма хал хабер кво става - Балканмен бута, за да вземи комисионна.
  • 4
   Ха
   Хасковлия гео
   18 -10
   15:12, 18 окт 2017
   Ох мамооооо...2 милки ще се усвоят 8а тоя дето духа...а това нещо разрешителни...преценка за ОВОС..или щом е за ваще може и без...
   Мамавидаеба крадлива.
   2 милки и същата вода....
   Гарант3рано от ГРОБ
  • 5
   Се
   Сена
   16 -6
   15:41, 18 окт 2017
   И пак на герберисти дадено. Сена Радева пак там не се наядоха тия
  • 6
   Сл
   СЛУЖИТЕЛf
   9 -10
   15:48, 18 окт 2017
   Нали Добри обвинава,че другите дават поръчките ,сега е той ,но много знае по кой свят е зам.сега жъне ,ЖЪТВА Е ,ПЕЙТЕ РОБИНИ....
  • 7
   Am
   aman
   13 -5
   18:05, 18 окт 2017
   КУМГЕЙТ ще докара вода за милиони
  • 8
   Ха
   Хасковлия
   17 -5
   19:35, 18 окт 2017
   Ей пуста човешка злоба край няма. До оня ден скачахте срещи кмета, че нищо не се правило за хасковската вода след като имало отпуснати 2 милиона. Сега почнаха да сондират и пак кмета ви виновен, че се търси вода. Спрете се с това отрицание на всичко бе хора.

  Хороскоп за 04.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
  04 апр 2020
  Последни новини