От х:

Днес в x:

Откриха 2-годишния Павел на километри от Малко Брягово

    2-годишният Павел, който изчезна в късния следобед вчера, е открит на около 3-4 км. от маджаровското село Малко Брягово. Радостната новина съобщи шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Ангел Цанков.

    Вчера около 17 часа невръстното момче отишло с по-голямото си братче и братовчедка си да купят яйца от възрастна жена в селото. Двете по-големи деца – 5-годишният Върбан и тийнейджърката Катя, която е на 14 години, влезли в къщата на продавачката в центъра на селото и оставили Павел навън. След това следите му губят. Двете деца твърдят, че не са оставяли за по-дълго от пет минути малкия без надзор. „Не искаше да влезе вътре, остана да си играе вън, а когато излязохме него вече го нямаше“, разказа девойката. Тя се върнала до майката на невръстното дете – Галя Георгиева, за да ѝ каже за бедата.

    Изплашената майка веднага се обадила в полицията и около 18: 30 часа всички били на крак, за да търсят малкия Павел, докато нощта все още не е паднала. Най-малко 50 полицаи, пожарникари, роднини и доброволци от селото и околните населени места стават част от акцията по издирването му. По дирите на детето е пуснато и следово куче. До късно снощи екипите са претърсвали района, но усилията им останали напразни. Междувременно местни жители обясниха, че в района има много вълци и други хищници. Освен това в селото тръгнала и мълва, че детето е отвлечено с цел да бъде продадено зад граница.

    Тази сутрин издирването беше подновено. След 21 часа и вече в почти отчаяние, че детето е прехвърлило нощта живо, около 14 часа Павел е открит. Спасителят му е един от доброволците, който обхождал района с кон. „За щастие всички опасения, които имахме, не се сбъднаха и нещата приключиха с щастлив край“, коментира старши комисар Цанков.

    Докато течеше издирването 29-годишната майка Галя Георгиева се вайкаше за изчезналото ѝ дете. „Искам да знам дали детето ми е живо и здраво“, повтаряше младата жена, държейки 8-месечното си бебе в ръце. През това време майка ѝ я упрекваше, че се отнесла безотговорно вчера, оставяйки Павел да отиде за яйца с другите две деца. Заради нехайното поведение на майката на място в селото пристигнаха и специалисти от дирекция „Социално подпомагане“. Те обясниха, че предстои да отнемат децата на Галя, тъй като живеят в лоши битови условия. Майката се съгласи с намеренията на социалните работници.

    Галя и роднините ѝ от сливенското село Градец се заселили преди около десетина дни в Малко Брягово, където работели като дървосекачи. Таткото на Павел пък от април тази година бил в затвора за това, че ударил полицай. „В края на годината трябва да го пуснат на свобода и тогава ще търсим квартира, ще си вземем и децата“, планува Галя, която трудно отговори на колко години всъщност е, предвид вида ѝ. Първо посочи, че е 12-годишна, после обаче майка ѝ я поправи, че е по-голяма и уточни, че е родена през 1988 година. Галя, която има три деца, се замисляше и при произнасяне имената на децата си и възрастта им.

    В крайна сметка обаче всичко завърши с щастлив край и Галя имаше възможност да прегърне отново 2-годишното си дете. От полицията уточниха, че то ще бъде прегледно в болница, тъй като е било леко премръзнало.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Хю
      Хюстън
      53 0
      15:12, 3 окт 2017
      А каде са службите за закрила на детето? Или в БГ едно малцинство имат само права а нямат задъжение,а всички останали са длъжни да ги издържат и да робуват !
    • 2
      Не
      Недоволен
      26 -2
      15:54, 3 окт 2017
      Като гледам условията в които това нещо дето го наричат "майка" отглежда децата си, ми се струва че малкият Павел по-скоро се е опитал да мигрира на юг, отколкото да се е изгубил случайно.
      • Ст
        странен
        22 0
        16:24, 3 окт 2017
        Децата не си избират родителите, за съжаление
    • 3
      Ne
      Nemesis
      0 -4
      17:01, 3 окт 2017
      краткото няма вина. тийнейджър без глава ! по-доб... Виж коментара
    • 4
      Ра
      Радвам се
      13 -10
      17:06, 3 окт 2017
      Това дете ще е с късмет в живота ! Да е живо и здраво . Ужас, какво ли е било на майката докато го прегърне ?!
    • 5
      А.
      А.В.
      19 -9
      19:10, 3 окт 2017
      Защо държавата харчи нашите пари за тези човекоподобни?
    • 6
      Ан
      Анонимен
      11 0
      00:55, 4 окт 2017
      попа
      на 09.10.2006
      законът забранява сключване на бракове под 16 г.Циганите трябва да се кастрират след второто дете,а правото да имат две деца трябва да го защитят със способността си да осигуряват издръжката им.До кога ще работим за циганите ?
    • 7
      Ко
      коколоболо
      2 0
      14:00, 4 окт 2017
      тия от кое племе са не писахте
    Последни новини