От х:

Днес в x:

Валентина Радинска с награда за цялостен принос в литературата от 20-то издание „Изворът на Белоногата“

Изображение 1 от 2

    Валентина Радинска е носител на статуетката „ Гергана“, която се присъжда за цялостно творчество и принос в българската литература

    от 20-то юбилейно издание на Националните културни празници „Изворът на Белоногата“. Празниците бяха тържествено открити от кмета на Харманли Мария Киркова, която заяви в приветствието си, че е щастлива за продължаващата традиция и горда от факта, че Харманли е на националната културна карта.

    Гости на празника бяха и народният представител Евгения Ангелова и заместник областният управител – д-р Стефка Здравкова.

    Салонът на НЧ „Дружба, в който заради студеното време се проведе събитието вместо на традиционното му място – Герганиният извор край с. Бисер, събра на едно място любителите на поезията и творци.

    Елка Няголова представи най-новата си книга „Шест грама“.

    В литературното четене се включиха още харманлийският поет Георги Николов и поетът Иван Есенски, поетесите Надя Попова, Ели Видева, Виолета Христова, Ивета Данаилова, Мина Карагьозова и Стойка Мариновска. С авторски рецитал се представи и тазгодишният лауреат на наградата – Валентина Радинска.

    Финал на празника на поезията в Харманли постави концертът на Маргарита Хранова. Близо час, тя радва своите почитатели, които пък заслужено я дариха с дълго нестихващи аплодисменти.

    haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини