От х:

Днес в x:

Шест хиляди нарушители повече хванати за седмица на пътя

При последната операция по линия на TISPOL Пътна полиция са регистрирали 18 955 нарушения на скоростта за седмица. Нарушенията са с 6 046 повече в сравнение в предишната през април.

12 535 нарушения са установени с мобилни технически средства за контрол на скоростта, монтирани в автомобилите на Пътна полиция,6 420 – от стационарните камери. Това са обобщените данни от проверките.

Екипите на полицията са разкрили и няколко престъпления. В 20 коли са намерени наркотици, открит е мъж, обявен за издирване. 

Като цяло по време на тази операция са констатирани 6 046 нарушения повече, в сравнение с последната, която се проведе през месец април. Причините за това, според Бойко Рановски са няколко. От една страна е по-ефективният контрол от страна на екипите, а от друга, това е един от ефектите на последните промени в Закона за движение по пътищата от 2 юли, благодарение на които стана възможно камерите за контрол да не се обозначават.

Операцията се проведе от 21 до 27 август на територията на страната. Акцентът бе на контрола на скоростта. Резултатите от операцията бяха обобщени и представени в Главната дирекция „Национална полиция“ от началника на отдел Пътна полиция - ГДНП комисар Бойко Рановски и началника на сектор Пътен контрол в главната дирекция главен инспектор Росен Рапчев.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини