От х:

Днес в x:

Да направиш пещ с двете си ръце и каквото има в гората (видео)

Какво ви трябва, за да имате покрив над главата си, готвена храна или толлина? Не бързайте да кажете пари. Със сръчност и любопитство също става. За експериментите си - да направи примитивни колиби и инструменти, млад мъж използва само естествени материали в дивата природа.

Самият той не живее в дивата природа, но влиза в храсталака, за да се пробва какво може да направи там - в далечния Северен Куинсланд в Австралия.

Поддържа блог и няма Facebook страница, ако срещнете такава, е фалшификат. 

Своите необикновени проекти подготвя с търсене в книгите и в интернет, по метода на пробите и грешките. Не е абориген и няма военна подготовка. Казва, че не говори във видоклиповете, защото самият той превъртал частта с разказването, за да види самото действие. така че неговите видеа са само с демонстриране на правенето - стъпка по стъпка, а обясненията са със субтитри. Всъщност много добре и точно обяснява в текстовете под видеата си какво иска да направи и какво иска да научи от всеки един експеримент.

В това видео той показва измисления от него ковашки вентилатор. Издражда перфектна малка пещ и даже добива няколко милиметрови топчета желязо от калта в близкия ручей. В случая събира оранжеви железни бактерии от потока (железен оксид), смесва ги с прах от въглен (въглерод за намаляване на окисляването на метала) и дървесна пепел  - за понижаване на точката на топене. интересно, нали? 

 Ако някой предпочита да разпалва грила си с газова горелка - негова си работа. Но близо 22,850 милиона души, които са гледали видеото, явно се интересуват от "примитивната" алтернатива. Доброволци са го превели на много езици - гръцки, турски, арабски, тай, италиански, угарски, сръбски, украински, руски, френски, японски, норвежки, холандски... българският не е сред тях, за съжаление.

Това, което ще видите във видеото е направено само с две ръце и каквото има в гората...

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини