От х:

Днес в x:

Обвинения за бандата на тимаджията Марин Магарето за рекет

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу пет лица за рекет и присвояване чрез заплахи и принуда на селскостопанска продукция, пари и машини на обща стойност 677 859 лева, собственост на фирма от Монтанаq съобщиха от пресслужбата на СП.

Марин Костов, Велизар В., Пейо П., Васил В. и Иван А. са обвинени че в периода от 20 юли 2016 г. до 30 септември 2016 г. четири пъти

принудили със заплахи управителя на фирма „Биоланд БГ“ ООД и собственик на 4% от дяловете в дружеството (другите двама съсобственици са германски граждани с по 48% от дяловете) да им предаде активи на фирмата.

На 20 юли 2016 г. Марин Костов, Велизар В., Иван А. и Васил В. Привикали управителя в София. С обяснението, че единият от германските собственици им предложил 100 000 лв., за да го „смачкат“, те го принудили да им предаде противно на волята си 325 тона жито на дружеството на стойност 58750 лв. Първоначалната уговорка била за 200 тона пшеница, по при товаренето на житото в камиони поискали още 25 тона, тъй като не одобрили качеството на зърното. Той изпълни искането им, тъй като отправили заплахи и към внука му.

В началото на август 2016 г. по същия начин го принудили да им плати 100 000 лв., тъй като „поръчителят“ бил удвоил сумата за отстраняването му.

Месец по-късно, отново чрез заплахи управителят бил принуден да подпише пълномощно в полза на Върбанов, с което му предоставил правото да се разпорежда с движимото имущество на фирмата. Дни по-късно 29 машини, сред които комбайн, прикачна селскостопанска техника, камион, леки автомобили и др., на обща стойност 429 109 лв., били продадени на трето лице. На 30 септември 2016 г. рекетьорите принудили управителя на „Биоланд БГ“ ООД неправомерно да изтегли от банкова сметка на дружеството и да им предаде още 90 000 лева.

Велизар Вълчев е осъждан на 3 години лишаване от свобода за рекет и нанасяне на телесни повреди и е изтърпял наказанието си в затвора.

За извършените престъпления от петимата законът предвижда от 5 до 15 години лишаване от свобода.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Вп
    Впечатлен
    1 0
    07:48, 11 авг 2017
    Изключително съм впечатлен от некадърността ви. Магарето какво общо има с тим? Освен, че се казва Марин :D
Последни новини