От х:

Днес в x:

Продават хирургическия блок в Хасково

Да бъде изваден хирургическия блок от списъка на общинските обекти за продажба през 2009 година предложи на заседанието на ОбС Хасково днес д-р Евгени Честименов от групата на ДПС.

С продажбата на недовършената сграда режем всякакви шансове този блок някога да се превърне в модерна областна болница, бяха съображенията на съветника.

Думите на д-р Честименов предизвикаха гневната реакция на кмета Георги Иванов, който ги обяви за чист популизъм. Преди време се опитах да заздравя сградата с 300 000 лв., за които съм следствен вече с години, припомни той.

По преценка на експерти за превръщането на недостроената сграда в модерна областна болница са необходими 24 млн. лв. Вече няколко правителства, няколко здравни министри отказват да дадат пари за това. Общината не може със собствени средства да се справи с такъв мащабен проект. Какво правим тогава, попита кметът.

В отговор на предложението на д-р Честименов Иванов предложи съветникът като представител на управляващата партия ДПС да влезе в контакт с централата си, да сондира мнения в министерства и институции и да осигури поне 5-6 милиона лева. Ако това стане, ще е чудесно, веднага започваме да я правим, обяви Иванов. Той каза още, че сега в държавата се харчат предизборно 3 милиарда лева. Нека поне няколко милиона да дойдат в Хасково, ще е чудесно, допълни той.

В отговор д-р Честименов започна да увърта, че ДПС била само част от управляваща коалиция и нямала такива възможности, каквито й вменава Иванов.

Това вбеси кмета, който отново награби микрофона и обяви, че въпросната партия е превзела половин България, разпределя милиарди левове и това се знае от всички.

Словесната престрелка предизвика Себахтин Исмаил, шеф на сесийната група на ДПС, който обясни на общинския съвет, че след изборите ДПС ще доминира в новото правителство, има голяма вероятност здравният министър да е от квотата на ДПС и това е имал предвид д-р Честименов с искането си да не се продава сградата.

В залатасе чуха и гласове, които обясниха,че с това решение хирургическият блок не се обявява за продажба, а само се изразява намерение за това. За да се пристъпи към продажба трябва ОбС да определи и цената.

След гласуването списъкът с общинските обекти, предвидени за продажба, бе приет в първоначалния му вид.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Че
    Честен Хасковлия
    0 0
    19:48, 3 апр 2020
    Ама,че работа!
  • 2
    Че
    Честен хасковлия
    1 0
    19:49, 3 апр 2020
    Д-р.Евгени Честименов,ако мога изобщо да сложа обръщението доктор пред тази мръсна,лъжлива твар е един подкупен селяндур,станал лекар с властта,която имаше баща му,той е един мръсен, дърт педерас!
    Срам за лекарското пословие!Човек с психически отклонение,изобщо се чудя как може такъв човек да бъде лекар!
    Изчезвай в психиатрията,педерас мръсен!
    Кандидатира се за кмет от ДПС,само за да прибере парички и да си купи вила в Минерални бани!
Последни новини