От х:

Днес в x:

Донецк и Луганск се обединяват под името ”Малороссия”

Самопровъзгласените Луганска и Донецка републики се обединяват под името Малоросиия и претендират, че са правоприемници на Украйна.

Президентът на самообявилата се Донецка народна република Александър Захарченко обяви в Москва, че тя се обединява с другото сепаратистко образувание на територията на Украйна - Луганската народна република, предаде Интерфакс.

Новата държава ще се нарича Малороссия.

"Ние, представителите на новата държава, заявяваме, че възстановяването на бившата Украйна във вида, в който тя е била, вече е невъзможно", заяви Захарченко.

Той добави, че столицата на новата държава ще бъде Донецк, а знамето - флагът на Богдан Хмелницки.

Според Захарченко, Киев остава историческо-културен център, но вече без статут на столица.

Двете републики били единствените законни правоприемници на бившата Украйна, с изключение на Крим, по думите на Захарченко.

"С цел избягване на дестабилизация, за три години се забранява дейността на всякакви политически партии. В същия срок ще бъде започнато и разследване с международно участие на престъпленията в Одеса, на Майдана в Киев и в Донбас.
Ние предлагаме нов план за реинтеграция и преучредяване на страната, тъй като киевските власти се показаха неспособни на това. 
Вече проведохме консултации с представителите на бизнеса  и регионите и това е нашето първо и последно предложение", категоричен е Захарченко. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини