От х:

Днес в x:

72 часа арест и 2 обвинения за Перата заради боя на оператор

"Ловецът на мигранти" Петър Низамов - Перата, който беше задържан за побой на ТВ оператор на протестите в Асеновград, остава в ареста за 72 часа с две обвинения

Той е привлечен като обвиняем за хулиганство и за нанасяне на лека телесна повреда на оператора от bTV Петър Джанаваров, съобщиха от районната прокуратура в Асеновград. 

За първото престъпление Наказателният кодекс предвижда до 2 години лишаване от свобода или пробация, както и обществено полезен труд. За второто - до 3 години затвор. 

Низамов е бил арестуван около 2 часа през нощта срещу понеделник, след като беше обявен за издирване заради инцидента в Асеновград.

Перата очевидно търсеше ескалация на напрежението по време на протеста в Асеновград снощи, коментираха тази вечер самият Джанаваров и репортерът Росен Цветков, който е бил заедно с сего. 

Те подчертаха, че още в навечерието на протеста Низамов е давал инструкции във Фейсбук как да се преодолее полицейската блокада в Асеновград. Още по време на шествието той е опитал да провокира екипа журналисти, бил е на първа линия и при опита да кордонът да бъде пробит и да се атакува ромската махала. 
Точно тогава се насочил към оператора и му нанесъл удар. 

"Според мен нарочно направи тази ситуация, за да разсея полицията”, коментира Цветков. 

Срещу Низамов има още три присъди за нанасяне на телесни повреди. 

През месец март обаче той беше оправдан по обвинението за връзването на мигранти със "свински опашки".

Междувременно днес вицепремиерът Валери Симеонов заяви по повод протестите в Асеновград и провокациите, че службите ще преследват етнически заплахи в социалните мрежи.

Тази вечер протестът в града, който е значително по-малоброен, протича спокойно.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини