От х:

Днес в x:

Герджиков: Не съм вързал ръцете на Борисов с изтребителите

„Политиката не ми липсва. Следя я и живея с нея, но не ми липсва. С президента Румен Радев сме се чули веднъж, откакто сдадох мандата. Бих приел, ако ме покани пак за служебен премиер". Това каза в предаването "Тази събота" по БТВ бившият служебен министър-председател проф. Огнян Герджиков.

„Грешката, която не бих повторил, е прекаленото кадруване. Едно служебно правителство не трябва да прави толкова много назначения и уволнения, само там където трябва", обяви Герджиков и се спря конкретно на името на Георги Костов, когото той освободи от поста главен секретар на МВР, а веднага след това същият той бе назначен за шеф на Агенция „Митници" от кабинета на Бойко Борисов.

„Не бих назначил Георги Костов за шеф на Агенция "Митници". На бюрото на новия премиер бях оставил една папка, в която пишеше не много хубави неща за Костов. Няма да обяснявам сега какви, защото това е държавническа информация", каза Герджиков.

„Може би, понякога е по-добре Народното събрание да не работи. Ще дам пример, някои закони са променяни повече от 100 пъти за последните години, което никак не е добре".

Герджиков категорично заяви, че служебният кабинет по никакъв начин не е вързал ръцете на настоящото правителство с решението си за закупуване на шведските изтребители "Грипен".

"Ние отворихме вратата за самолетите "Грипен". Имаше експертно мнение за тези изтребители. Аз винаги давам приоритет на експертното мнение пред политическото. Нашето решение не беше задължително за новия кабинет. Не съм вързал ръцете на Бойко Борисов с тези самолети", отсече Огнян Герджиков.

Източник: http://www.cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини