От х:

Днес в x:

-3 °C

Най-големият самолет излезе от хангара и той е космически (видео)

Изображение 1 от 2

  Космическият самолет Stratolaunch на Orbital OTK излезе от хангара в пустинята Мохаве на 31 май.

  Самолетът е предназначен за извеждане на космически ракети на височина 9100 м, почти до стратосферата (слоя от земната атмосфера между 11 и 50 км височина). Там те се изстрелват в орбита. Компанията, която създава самолета, е основана от съоснователя на Microsoft Пол Алън. Според концепцията, изстрелванията на ракети във въздуха "значително намаляват риска за скъпоструващи отлагания или анулиране".

  Stratolaunch е наистина огромен - колкото футболно игрище. Тежи 250 тона и може да носи полезен товар до 340 тона. Има 6 двигателя Boeing 747 (Pratt&Whitney PW4056), два корпуса по 72 м, съединени с общо крило, и 28-колесно шаси. Дължината на самолета е 117 метра. 

  Самолетът е напълно завършен и му предстоят наземни и летателни изпитания. Първият демонстрационен полет на самолета е планиран за 2019 г.

  Първоначално Stratolaunch ще изведе в стратосферата една ракета, а на по-късен етап – до три наведнъж.

  Orbital OTK се появява сравнително скоро при обединяването на две компании, които обаче са с исторически опит - Orbital и космическият и отбранителен бизнес на АТК. Сливането бе обявено през април 2014 г. и приключи през февруари 2015 г.

  Orbital е основана през 1982 г. от трима приятели, които се срещат, докато посещават Харвардското бизнес училище. Дейвид Томпсън, Скот Уебстър и Брус Фъргюсън разработват план за това, което впоследствие става техният първи продукт TOS за НАСА. През следващите три десетилетия Orbital се превръща във водещ доставчик на системи, свързани с космоса, като е пионер в новите продукти и услуги с търговска цел. АТК стартира като независима компания през 1990 г., когато Honeywell прехвърля отбранителния си бизнес на акционерите. Бившите бизнеси на Honeywell са предоставяли на САЩ и съюзниците им отбранителни продукти и системи в продължение на 50 години. ATK се разширява на космическия пазар с придобиването на Hercules Aerospace Company през 1995 г. и Thiokol Propulsion през 2001 г. Поредица от значими договори и придобивания продължават да увеличават присъствието на АТК в космическите, отбранителните и търговските пазари. Ето такива са корените и потенциалът на днешната Orbital OTK, която работи по амбициозния проект за изстрелване на космическа ракета от гигантския Stratolaunch.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успехите ви през този ден ще надминат и най-големите ви очаквания. Доволни сте от работата си напоследък, но днешният ден ще ви накара да се стремите към все по-големи върхове. Просто виждате възможностите си и търсите начини да ги осъществите. Дори това да не стане веднага, бъдете уверени, че съвсем скоро ще имате нови поводи за радост.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Следвайте програмата си, бъдете ясни, защитавайки позициите си и не допускайте съмнение относно намеренията си. Не се заемайте с прекалено много ангажименти, оставете нещата, които не зависят от вас да ги свършат другите. Приятна изненада от бързите промени около вас.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Откривате нови насоки за себе си днес. Денят ще е изразително успешен за бизнес начинанията ви. Осланяйте се на вътрешното си чувство и търговски нюх при взимане на важни решения, касаещи бъдещи проекти. Очертава се благоприятна възможност за съдружие с коректен и състоятелен партньор.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ще ви срещне с различни хора и случаи. Чувствате се на мястото си, защото имате желание да сте полезни, а и резултатите потвърждават това. Обърнете внимание на проблем, който вълнува близък човек. Изслушайте го и му изложете своето виждане, без да го укорявате. Това ще му помогне.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Осигурете си спокойствие, ако искате да се съсредоточите над въпросите, които очакват решението ви. Близките ще разберат потребността ви и няма да ви занимават с проблемите си. Добрите ви намерения прозират, за това и резултатите от труда ви ще са добри. Стъпка по стъпка отхвърляте задачите и вървите към целта си.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дайте израз на вярата и подготвеността си, като оставите съмненията само за себе си. Така ще овладеете положението и ще спечелите на своя страна също можещи и финансово обезпечени партньори. Доброто ви отношение към някого ще го подтикне към себе изява и жеста ви ще се оцени. Здравословните проблеми ще отшумят.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отношенията с партньора ви създават проблеми, които ще ви тормозят през целия ден. Опитайте се да бъдете справедливи и разделете вината поравно. Стремите се към хармонични отношения, които на този етап ви убягват. Не насилвайте нещата, защото има опасност от раздяла. Погрижете се за изостанали задачи и не превръщайте в драма личните си неудачи.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас днес се заемат с въпроси, за които не са имали достатъчно време през изминалата седмица. Сега ви се отдава благоприятна възможност да сложите ред там, където ви е необходимо и вие едва ли ще я пропуснете. Прекалено емоционални сте в отношенията си с хората около вас, което може да стане сериозна причина за неразбирателства.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Уверени в силите си, ще подходите прагматично към решаване на професионален проблем. Няма да ви е излишна подкрепата на колегите, за това не я пренебрегвайте. Делово предложение ще ви ангажира с време за проучване на възможностите му. Сами преценете плюсовете и минусите, които то носи.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Интересите ви в конкретна сфера ще се задълбочат и развивайки се, видимо ще напредвате. Като цяло денят ви ще е по-ведър, присъствието на някого, когото харесвате ще внася допълнително стимул в делата ви и с желание ще търсите възможности за отмора. Ако сте естествени, ще ви бъде по-лесно.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отлични възможности за професионално израстване ви предлага и днешният ден. Ако дадете всичко от себе си и избягвате всякакви недоразумения на работното място ще се радвате на блестящ успех. Разговор с важен за вас човек може да ви накара сериозно да се замислите над пренебрегван проблем.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Добре съзнавате сериозността на задачите си и пристъпвате отговорно към изпълнението им. Това ще повиши доходите ви, а с тях и удобствата в живота на семейството ви. Развитията в делата на близък човек ще внесат успокоение в душата ви. Подкрепа от приятел, която може да е и чисто духовна, но безценна за вас.
  06 дек 2019
  Последни новини