От х:

Днес в x:

Деница Златева: Путин ще бъде поканен в България за 3-ти март

"Следващата година отбелязваме 140 г. от Освобождението на България и има уверение, че на честванията ще бъде поканен и руският президент Владимир Путин". Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева, цитирана от партийния пресцентър. "Русия е важен партньор в глобалния свят и трябва да има сътрудничество, особено по теми като международния тероризъм" каза пред БНТ Златева, съобщават от червения пресцентър.

"Приоритетът - миграция и сигурност, свързан с българското председателство на ЕС, е изключително важен за България. Очаква се да се случат важни законодателни промени, свързани с европейската система за предоставяне на убежище - Дъблинското споразумение", обясни зам.-председателят на БСП и бивш служебен вицепремиер Деница Златева, обяснявайки кои са основните приоритети на Българското председателство. Другият приоритет е свързан с конкурентоспособността, растежа на икономиката, заетостта. Като такъв е изведена и защитата на онеправданите, на социално слабите. Енергийният съюз е друг приоритет: "Важен е от гледна точка на енергийната диверсификация, интерконекторните връзки"- посочи Златева. Петият важен приоритет е ролята на Европейския съюз на глобалната, световната сцена. "Ние обаче трябва да изработим и нашите национални приоритети", посочи тя и допълни, че трябва да се обърне внимание на теми като: Западните Балкани, кохезионната политика, изравняване на стандартите на икономическото и социалното развитие на отделни региони и на самите държави в съюза.

Според зам.-председателя на БСП дебатът за приоритетите на държавата ни не може да бъде само в рамките на ресорните министерства, но и в парламента, както и да има публични дебати. "Важно е да покажем, че сме готови за председателството и да изградим доверие към нас", обясни Златева.

По повод Западните Балкани, Деница Златева обясни също, че ние държим много на договора за добросъседство с Македония. "Той засяга редица от спорните въпроси, но също може и да се надгражда", обясни тя и изрази надежда, че той скоро ще бъде подписан. Тя предложи България да приеме и декларация, по примера на други държави, в която да са посочени много ясно ангажименти от страна на ЕС към европейското бъдеще на Западните Балкани.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини