От х:

Днес в x:

Това трябва да се види! Светът през 2040 г. (видео)

Изображение 1 от 2

    Хашем Ал-Гхали е едва на 26 години, но вече има над 8 милиона последователи във Фейсбук. Занимава се с наука и продуцира клипове в тази насока. Известен е най-вече с инфографиите и видеата си, документиращи съвременни научни открития. Работата му в областта на научната комуникация събира вниманието на научните източници и на потребителите на социални медии.

    Ал-Гхали получава безвъзмездна финансова помощ заработата си и множество награди за своята отдаденост и дълбокото си разбиране за научната комуникация - Награда за върхови постижения в науката за медиите и литературата (2014), Немска награда за академичен обмен (DAAD) (2013-2015 г.) Роден е в Йемен, но живее в Германия.

    Едно от последните му видеа е "Светът през 2040 г.". Накратко - над 9 милиарда земляни, индийската икономика задминава тази на САЩ, почти 174 милиарда устройства, включени към интернет или по 19 устройства на човек, обезлюдяване на цасти от Средния Изток и Африка заради климатичните промени и съответно - глобални масови миграции, първи "асансьор" до Космоса и още, и още. Изгледайте видеото, заслужава си.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини