От х:

Днес в x:

И.Папазова: Българското моделство изчисти имиджа си,користните агенции се стопиха с мутрите

    12 красавици от Хасково и региона ще спорят за короната на „Мис България“ в регионалния кръг на конкурса тази вечер. Изборът ще се състои в популярен нощен клуб в областния град.

    Днес шефката на агенция „Интерсаунд” Ирина Папазова, която държи правата за провеждането на „Мис България“ проконтролира лично подготовката. Заедно с регионалният представител на Агенцията Адриана Добрева дадох последни наставления на претендентките. Тазвечершната избраница ще представи Хасково на националния кръг на конкурса.

    За Haskovo.net шефката на агенция Ирина Папазова, която  e супермодел на България за 1993 г., отговори на няколко въпроса.

    Г-жо Папазова, имате ли специални наставления към участничките в регионалния кръг на Мис България от Хасково, който се провежда тази вечер?

    Подборът за конкурсите от нашата верига започва още със селектирането на момичетата. Колкото и да звучи клиширано, освен за красотата им, ние гледаме и държим и за другите качества на кандидатките, тъй като Мис България е комплекс от стойности. Това оказва тежко влияние върху избора, особено когато се чудим на финалите на регионалните кръгове и после на националния между няколко момичета. Затова взимаме под внимание какво учи претендентката, с какво се занимава, говори ли чужди езици-все неща, които смятаме за изключително важни. Защото в крайна сметка Мис България представя страната ни пред света в последствие, наясно сме, че тя за няколко месеца не може да проговори английски и затова не само красотата е важна в този конкурс.

    Това означава, че не е клише, че короната на Мис България е тежка?

    Разбира се, че не е клише. Защото отговорността е много голяма и наистина това не е за всеки, не на всеки може да му издържи психиката. Затова и търсим редица компоненти при избора си, когат ожурираме.

    А на вас какво ви взе и какво ви даде модата през годините?

    Повече ми е дала, слава Богу. Бих казала, че съм в много интересен бизнес, в много атрактивна среда и не напразно много искат да попаднат в нея. В чужбина са още по-красиви нещата, не са изкривени като в България, там бизнесът е още по-сериозен, и за моделите си е сериозна професия.

    Като ръководител на модна агенция, бих казала: хубаво ми е, красиво ми е, невероятно е чувството да работиш с млади хора.

    А на въпроса какво ми взе модата- разбира се малко от личната свобода и пространство, както се случва при всеки малко или повече популярен човек.

    Ако имате възможност да се върнете в годините назад, бихте ли избрали отново пътя, по който сега вървите, щяхте ли да промените нещо?

    Честно казано, това, което върша в момента, не ми е било мечтата. Модата в живота ми се е появявала на шега и по стечение на обстоятелствата, но ако се обърна назад, определено отново бих избрала точно този път. А и самият факт, че вече 20 години съм в тази сфера също е показателен за това, че ми харесва каквото върша.

    А какво най-много ви провокира в модата, вече и от гледна точка на наставник на младите и красиви момчета и момичета, и организатор на модни събития?

    Това си е един много хубав бизнес, но е и факт, че минаваш през най-различни метаморфози-от голям престиж, можеш да стигнеш и до дъното.

    Радвам се обаче на българските модели, които работят в чужбина, а те са вече много и работят много добре. Имаме такива чудесни момичета, като например Кремена Оташлийска, която е на ниво ТОП 100 в света. Това е много трудно нещо, защо, както знаем, красивите модели са хиляди. Радвам се, че се връща положителният имидж на българските модели и е факт, че истинските модели започнаха да изплуват благодарение на това, че много от модните агенции, които се опитваха покрай модата да извършват и други дейности, вече почти ги няма. Техният бизнес замря, той беше свързан с т.нар. мутри, които също се претопиха. Така малко по малко в нашия бизнес се канализираха нещата. Останахме агенциите, които работим истински и реално.

    В този аспект, какво ще кажете за конкуренцията си, градивни ли са отношенията ви с останалите ви колеги?

    Определено, много добре се разбираме и с Жени /б.а. Калканджиева  "Визаж“/ и с Ивет /б.а. Григорова “Ивет фешън"/, защото това са другите две агенции, които приемам за конкуренти. Изказвам своите адмирации към тях, работят здраво и се справят много добре.

    Ние винаги сме били в много добри отношения трите, има и състезание между нас, разбира се, но то е  градивно.

    През последните години има тенденция за визуалната промяна на манекените. По-едрите красиви момичета вече не се игнорират, какво е вашето мнение за налагането на по-пищните форми?

    Тази тенденция е вече от няколко години много популярна, дори във Франция, се забраниха модели под определени мерки. Аз лично съм много „за“ това нещо, тъй като действително тенденциите, които бяха за кльощавите моделки, бяха много трудно изпълними за някои от момичетата. Много и от нашите модели поддържатмного ниски килограми твърде трудно, с лишения, с мъка. Но истината е, че все още се търсят слабите модели и стандартните размери 90/60/90, но вече се и допуска разхлабване леко на сантиметъра. А и лично аз съм привърженик на по-женствените форми, не на твърде слабите момичета.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Какви са какви не са не знам но не са за гледане ---гърдите им големи приличат на монтафонки а краката дълги и кльощави като на ЩЪРКЕЛИ и между тях може да мине локомотив И това ако са моделки и красавици малииииииииии УЖАС Синоптичката НИКОЛ Станкулова и тя била модел Аз в нея не виждам нищо красиво Тя е само една коса и една ш ----да Ми то в кв Република има къде -къде много по красиви ******ки от нея
    • 2
      Хи
      Хихихихи
      4 -3
      21:08, 19 май 2017
      От леглото направо в подиума .. коса, облекла.... 00000000000
      Бараво момичета красивисте но това не стига ;)
    Последни новини