От х:

Днес в x:

Абитуриентите на Езиковата с бели тениски вместо тоалети, събраха 3700 лв. за Ники

    Абитуриентите на Езиковата гимназия се появиха на церемонията по изпращането си в двора на училището с бели тениски, вместо със специални тоалети. Инциативата е на учениците, а предвидените за костюми и рокли пари са дарени за лечението на Николета Корондилева. Момичето страда от рак и в момента е на лечение в клиника в Истанбул, а кампанията за събиране на средства продължава.

    Сред гостите на тържеството в Езиковата бяха областният управител Станислав Дечев, новият му заместник – Стефка Здравкова, кметът на Хасково Добри Беливанов, членове на училищното настоятелство.

    Зрелостниците бях поздравени от директора на гимназията Деян Янев, от областния, от кмета, от д-р Митко Василев, управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, възпитаник на Езиковата. Бяха връчени и много награди.

    Носител на Златаровската премия стана Константина Костова. Бяха отличени и най-добрите на випуска по различните езици – Снежина Пашинова по немски, Елица Даскалова по английски, Манол Петров по испански.

    Елица Даскалова получи и една нова награда, “универсален шампион на випуска”, която се връчва от випуск 2003. Връчени бяха и награди от Филип Филипов, завършил в Харвард, също възпитаник на Езиковата.

    Тържеството завърши с предаване на училищното знаме на новите знаменосци и голямо хоро.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Yu
      Yui
      0 -10
      23:07, 15 май 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      БРАВО на абитуриентите поели тази благотворителна кауза !!! Кой казва , че младите били безотговорни и неблагонадеждни бъдещи граждани ?!
    • 3
      Ло
      Лозко
      3 -4
      16:05, 16 май 2017
      Мислех, че ще им раздадат бели тениски са надпис "ГЕРБ"...
    • 4
      Ло
      Лозко
      1 -3
      16:06, 16 май 2017
      Ааааа....! Едно мероприятие без участието на вездесъщия бай Добри! Каке възможно да не участва - реч, да му поднесат цветя, да се снимат с него...
    Последни новини