От х:

Днес в x:

Минималната заплата от 1 януари 2018 г. ще е 510 лв.Преглед на печата

Забраната за консумация на водата в Хасково остава, е заглавие от в-к „Труд”.

Остава забраната водата в Хасково да се използва за пиене и готвене. Мярката беше наложена преди месец, когато изследванията отчетоха завишени количества на уран и алфа активност.  Осем тона минерална вода дневно на стойност 2 700 лева се изразходва в детските градини, училищата и социалните заведения в града, като разходите се поемат от общината.

„Монитор":Службите за сигурност спъвали ремонта на НДК.

Нашите служби за сигурност поставили нови изисквания за ремонта на Зала 3 в НДК за нуждите на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година, вследствие на което се получило забавяне в приемането на проекта. Това съобщи Ивелина Кючукова, ръководител на направление "Програма и реализация". Тя поясни, че експерти два месеца и половина изготвяли съветите си и поискали допълнителни преградни стени, повече видеокамери.

 Останалите препоръки били от гледна точка на сигурност, инфраструктура, комуникации и трябвало да се синхронизират с основния работен проект. Това предполагало актуализация на бюджета. Оказало се обаче, че финалната сума за ремонта ще стане публична, когато бъде приет и самия проект.

"Сега” ообръща внимание на Минималната заплата от 1 януари 2018 г. В средносрочен план се предвижда увеличаване размера на минималната работна заплата от 460 лв. на 510 лв. от 1 януари 2018 г., на 560 лв. от 1 януари 2019 г. и на 610 лв. от 1 януари 2020 година. Това се посочва в публикувания проект на средносрочната бюджетна прогноза за 2018-2020, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини