От х:

Днес в x:

Над 60% гласували за Макрон на втория тур?

Всички туристи са били евакуирани от Лувъра заради заплаха за сигурността, възникнала от изоставен сак на площада. 

Парижката полиция е извела всички туристи и извършва проверка, съобщава БТА.

Именно на този площад Еманюел Макрон смята да свика митинг на привържениците си, ако спечели днешния втори тур на президентските избори във Франция.

Изборите във Франция на балотажа за президент между Макрон и Льо Пен са изключително напрегнати отново на фона на истерия от атентати. 

Повече от 60% от французите са гласували за кандидата за президент на Франция Еманюел Макрон. Около 40 на сто са подкрепили евроскептика Марин льо Пен.

Това съобщава белгийският вестник "Соар", който се позовава на данните на няколко различни института, предаде РИА "Новости".

Вестникът отбелязва, че може да има висок брой невалидни и празни бюлетини.

По-рано днес изданието писа, че Макрон води на втория тур на изборите за държавен глава във френските отвъдморски департаменти и територии.

Публикуването на резултати преди приключването на изборния ден във Франция е забранено и се наказва с парична глоба в размер на 75 000 евро. Традиционно Белгия, Швейцария и Германия публикуват данни по време на вота във Франция.

По време на първия тур на 23 април белгийската телевизия RTBF публикува прогнозни резултати, които се различаваха от окончателните с 0,5 до 3%.

Във Франция оповестяването на резултати от вота е позволено след 20,00 часа парижко време.

Избирателната активност към 12 часа местно време е била 28,23 процента според данните на френското вътрешно министерство. Активността е по-ниска в сравнение с предишните президентски избори преди 5 години, когато до същия час са били гласували 30,7 процента.

На първия тур Макрон получи 24,1% подкрепа, а Льо Пен -21,3%.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини