От х:

Днес в x:

Чешко момиче се изправи срещу ”бръснати глави” и стана хит

Чешко момиче скаут стана сензация в интернет, след като в социалните мрежи се появи снимка как тя спори с крайно десни демонстранти по време на митинг.

Тийнейджърката е била една от близо 300-те демонстранти, застанали на пътя на шествие на крайнодясната Работническа партия за социална справедливост, организирано на 1 май във втория по големина чешки град Бърно.

В един момент фотограф е уловил как момичето се изправя срещу един от близо 150-те привърженици на екстремистката партия, която е срещу мигрантите и Европейския съюз, и започва да го убеждава, че трябва да се помага на тези, които бягат от война, предадоха световните агенции и БТА.

Наложило се е полицията за борба с безредиците да раздели участниците в двете акции, след като се е стигнало до сблъсъци.
Задържани са 11 души и от двата лагера.

Световната организация на скаутското движение публикува на страницата си във Фейсбук снимката на 16-годишната Луция Мисликова, направена от фотографа Владимир Чичманец, който също е участвал в контрадемонстрацията.

Момичето е обяснило, че е отишло на демонстрация и е влязло в спор с един от "бръснатите глави" , защото е искало да покаже, че е за мир и разбирателство между хората, за правото им да бъдат различни. 

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини