От х:

Днес в x:

Държавата си прибра мраморното находище край Срем, удължи договора на концесионера

С 15 години правителството удължи концесионният договор за добив на инертни материали от находището до тополовградското село Срем.

На последното си заседание Служебният кабинет прецени, че

промяната в договора за предоставяне на общинската концесия на тополовградското дружество „ЕВЕ“ може да се случи.

От находището фирмата добива с мрамори за мозайка и брашно.

Промяната на договора се е наложила заради необходимостта той да бъде синхронизиран с действащото законодателство. Според закона концедент следва да бъде държавата, представлявана от министъра на енергетиката, а не както досега-общината.

Според министрите, запасите в находището позволяват удължаваното на концесионния договор, за да могат те да бъдат извлечени в максимална степен.

Първоначалният договор за добиви от находище“ Срем“ са сключени през септември 2000 г. за 15 г. с възможност за продължаването му.

На заседанието днес е одобрена и промяна в концесионната площ – от досегашните 50 дка, тя става 207 дка. Това означава, че концесията ще обхване както находище „Срем“, което е 82,1 дка, така и площи, необходими за осъществяване на дейностите по концесията извън добива.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    66
    66666
    10 0
    14:42, 3 май 2017
    Както винаги уникално заглавие
  • 2
    Sa
    samun
    10 0
    15:47, 3 май 2017
    Дружеството,не е Тополовградско,а Софийско.Собственик е небезизвестният Иво Прокопиев. Та така ..........
  • 3
    Ха
    Хасковлията
    19 0
    15:56, 3 май 2017
    Нещо ,май че ,не разбрах! Сега, държавата взела ли си е кариерата,или не??? Как така, хем си го взела, хем удължила(подарила) същата тази кариера,за още петнадесет години???
    Красимира Славова,изрзявате се ,меко казано - тъпо!
    На бай Кольо,В ТКЗС-то му подарили часовник. Маа,то не било часовник, а колело. И не му го подарили, а му го откраднали!!!
    Хубав ден, Красимира Славова
  • 4
    В
    В
    0 0
    23:03, 3 май 2017
    А за каолин с наш Ивчо Прокопиеффф в Меричлери нещо да напишеш. То Срем е някъде меджуууу нищото и черната дупка. На Ивчо някой нещо да му е отказал? Таааа държавицата зе ли я, или само адаптира договароа с интереса на ... fеса
  • 5
    Ге
    Гербовластие
    0 0
    23:05, 3 май 2017
    Държавата е взела собствеността от общината, а концесионера няма да пипа, даже му е удължила договора с 15 години и му е разширила дворчето. С една дума няма да се отчитат на падаря, а на царя и мизата за рушвет се вдига в пъти, но пък им е гарантирано, ако ще цялата община Тополовград да протестира!
  • 6
    S
    s
    1 0
    06:41, 4 май 2017
    Аз като ви казвам че с избори няма да стане. Трябват тояги и павета вие не вярвате
Последни новини